På mange forums søger desperate webmasters råd om hvordan de får deres site tilbage på Google, oftest er rådet at man skal søge om genoptagelse i Google, men der hersker en bred misforståelse for hvornår denne funktion har sin berettigelse.
Du er sandsynligvis ikke banned
Chancen for at du er blevet banned fra Google er ikke særligt stor, der skal meget til førend dit site ryger helt ud af indekset.
Bruger du ikke blackhat teknikker, eller spammer i stor stil, er der sandsynligvis tale om at du er blevet ramt af en automatisk filter penalty.
Hvordan kan jeg vide om jeg er banned fra Google?
Hvis du er banned fra Google vil dit site ikke være at finde i søgeresultaterne overhovedet. Desuden vil din toolbar Pagerank ikke længere vise en numerisk værdi, men blot et gråt felt.
Prøv at lave en brandsøgning og se om dit site optræder i resultaterne. Det er meget normalt at en straf er begrænset til specifikke artikler og keywords, som man sandsynligvis har arbejdet lidt for aggressivt på og ikke sitet som helhed.
Du vil oftest finde at du er ramt ind i en -50, -100, eller -200 penalty. Disse bliver pålagt dit site helt automatisk af Googles algoritme og der er dermed ingen egentlige personer inde over, som det er tilfældet ved et handjob (Når Googles personale manuelt gennemgår et site).
Er du for eksempel ramt af en -50 penalty, vil dine tidligere placeringer nu være præget af at være placeret 50 pladser længere nede i søgeresultaterne. Har du en førsteplads på en brandsøgning, som oftest er tilfældet, vil denne være placeret på plads 51.
I sådanne tilfælde skal du ikke benytte dig af et ’Reconcideration request’! Det hjælper intet og du spilder både din og Googles tid og mindsker chancen for at du bliver taget seriøst, hvis du på et senere tidspunkt igen henvender dig.
Ved en automatisk filterstraf, vil du automatisk ramme ind i Googles indeks igen, hvis du tager vare om problemet der har udløst filteret.
Hvornår skal jeg så søge om genoptagelse i Google?
Er du 110% sikker på at du er smidt ud af indekset er det på sin plads at søge om genoptagelse. Du bør dog vente minimum 14 dage, førend du foretager dig noget, der kan sagtens være tale om en indekseringsfejl og i sådanne tilfælde, vil dit site helt automatisk vende tilbage til indekset igen.
Inden du overhovedet overvejer at kontakte Google skal du først kaste et meget kritisk blik på dit site. Dit site er blevet smidt ud, fordi du formegentligt har overtrådt nogle af Googles retningslinjer og i stor stil. Jeg har endnu ikke været ude for at mindre overtrædelser har været skyld i at et site er blevet smidt ud af indekset.
Det er med stor sandsynlighed din linkprofil der er skyld i problemet, tag derfor især et kritisk blik på denne og kontakt ikke Google før du har fjernet alle mistænksomme links!
Hvordan søger jeg om genoptagelse?
Du søger om genoptagelse igennem Google Webmaster Tools og du skal derfor selvfølgelig have en konto, hvor du er verificeret ejer af sitet.
Når du ansøger om genoptagelse i Google bekræfter du at du har læst og er indforstået med Googles retningslinjer, at du ikke overtræder disse og at du følger dem i fremtiden.
Ingen garantier
Vær opmærksom på at der ingen garantier er for at du bliver genoptaget, du vil med største sandsynlighed ikke høre noget som helst fra Google efter at du har bedt om en genoptagelse.
Er du religiøs kan du bede en lille bøn og ellers er det bare at afvente slagets gang. Det er meget normalt at ventetiden er på helt op til et år, omvendt kan du også risikere at du er genoptaget i indekset inden for en uge.
Fint indlæg. Altid godt lige at tænke sig en ekstra gang om, for at finde ud af om der kan være flere grunde til at man er faldet i placeringerne, end det første man lige kommer i tanke om.
Hej Henrik,
Har du nogensinde hørt om andre former for “begrænsninger” der bliver lagt på sites? Eksempelvis undrer det mig en del, at min blog stadig kun har en PR2 til trods for relativt mange links som kommer naturligt til den. Ikke at det betyder noget, men baseret på hvordan alle mine andre sites agerer, så virker det lidt mystisk.
Mvh
Mikael
Hej Mikael,
Ja, der findes mange forskellige slags filtre. En af dem der rent faktisk påvirker din toolbar Pagerank er hvis du er under mistanke for at sælge links. Det giver god mening at halvere eller helt fjerne den synlige Pagerank fra sider som man mener sælger links. Linkkøbere går som regel direkte efter domæner med høj Pagerank, oftest ligegyldigt om sitets emne er relateret til det der købes links til. Man hæmmer dermed sælgers muligheder.
Din Pagerank er udelukkende et billede af hvor mange andre høj Pagerank sider der linker til dig, du kan dermed sagtens have en super stærk linkprofil, med rigtigt mange relevante indgående links uden at have en høj toolbar Pagerank. Værdien påvirker heller ikke dine rankings.
Du bør benytte andre måleenheder hvis du er på udkig efter en numerisk værdi til at bedømme overall styrke, som f.eks. mozRank, hvor dit site på nuværende tidspunkt har en værdi på 4.21.
Hej Henrik,
Tak for svaret. Er helt med på, at det er styrken af de indkommende links der påvirker. At den kan være halveret har jeg dog aldrig hørt om før. Spændende! Nu sælger jeg ikke links, men spørgsmålet er om jeg overhovedet gider kommentere det i en reinclusion (da det jo ikke er det der er tale om) eller om jeg bare skal lade det være.
Jeg vil få kigget lidt på mozRank og holde min værdi op imod andre sider med højere PR for at se om jeg skal føle mig snydt :)
Hvordan ser du i øvrigt værdien 4.21? Når jeg bruger deres toolbar siger den 5.40 for min side.
Hej Mikael,
Jeg går ud fra du omtaler et andet site nu? Dit eget har i alt fald ikke behov for et reinclusion request. Brug domain mozrRank, den er mest retvisende hvis du sammenligner på siteniveau.
Hej Henrik, nej det er stadig Antphilosophy jeg taler om.
Men kan se at de både arbejder med en “URL mozRank” og en “subdomain mozRank”. Hvis det var subdomain tallet du kiggede på, så er jeg enig i de 4.21 (nu steget til 4.35).
Som sagt undrer det mig bare, at de kun vil give mig en PR2. :)
/Mikael
Jeg vil gerne vide om at du ser det som spam hvis jeg nævner ordet “Android apps” i 80% af alle mine artikler. Mine artikler handler om Android apps, og det er et af de ord jeg vil findes på.
Hej igen. Hvordan bruger i den der Mozrank? Når jeg søger på Google finder jeg kun denne artikel:-)
Hej Morten. Nej, slet ikke! Hvis sætningen er relevant i artiklen, skal den selvfølgelig være der. Men du vil vel ikke have alle dine artikler til at ranke på det samme søgeord? Det bør være din primære side eller kategori du søger at positionere, ikke mange forskellige artikler. Tilkendegiv dette igennem dine artikler, med links til den pågældende side eller kategori.
Mht. Mozrank – https://www.seomoz.org/
Hej, og tak for svar. Hvad så hvis det er et “tag”? Hele min side er bygget op på at jeg ranker på mine tags, hvilket jeg gør endnu da. Jeg forstår godt at du vil have så mange søgeord ud som mulig, men jeg er nødt til at skrive “tagget” i artiklen ikke? Kan du følge mig, altså hvis “tagget” er “bedste Android apps” er jeg nødt til at bruge ordet i de artikler der er “tagget” under det ord.
Tags er fine som “kategorisider”, så længe dit indhold er fornuftigt struktureret og du sørger for at tilkendegive denne opdeling af dit indhold overfor søgemaskinerne, er du på rette spor.
Det er du ikke nødt til nej :)
Tak for svar. Nu ved jeg godt at du ikke kan svare på alt mulig her på bloggen, jeg skal bare lige forstå det rigtigt. Det vil sige at jeg er ikke tvunget til at bruge mine “tags-ord” i mine artikler?
Tror du, at hvis jeg bruger mine “tags-ord” i mine artikler, at jeg så får en bedre placering på Google?
Hej Henrik. Tak for artiklen, var selv lidt i tvivl om hvor jeg skulle finde denne funktion. Men da jeg endelig fik lavet ejerskab på siden i Google webmaster tools, var det endnu sværere at finde den funktion hvor man kunne sende sin side ind til revurdering, så jeg syntes for andres skyld, at det ville være en god ide med en bedre forklaring af hvordan du finder helt ind til formen på Webmaster tools.
Keep up the good work :) Mvh Kim