På mange forums søger desperate webmasters råd om hvordan de får deres site tilbage på Google, oftest er rådet at man skal søge om genoptagelse i Google, men der hersker en bred misforståelse for hvornår denne funktion har sin berettigelse.

Du er sandsynligvis ikke banned

Chancen for at du er blevet banned fra Google er ikke særligt stor, der skal meget til førend dit site ryger helt ud af indekset.

Bruger du ikke blackhat teknikker, eller spammer i stor stil, er der sandsynligvis tale om at du er blevet ramt af en automatisk filter penalty.

Hvordan kan jeg vide om jeg er banned fra Google?

Hvis du er banned fra Google vil dit site ikke være at finde i søgeresultaterne overhovedet. Desuden vil din toolbar Pagerank ikke længere vise en numerisk værdi, men blot et gråt felt.

Prøv at lave en brandsøgning og se om dit site optræder i resultaterne. Det er meget normalt at en straf er begrænset til specifikke artikler og keywords, som man sandsynligvis har arbejdet lidt for aggressivt på og ikke sitet som helhed.

Du vil oftest finde at du er ramt ind i en -50, -100, eller -200 penalty. Disse bliver pålagt dit site helt automatisk af Googles algoritme og der er dermed ingen egentlige personer inde over, som det er tilfældet ved et handjob (Når Googles personale manuelt gennemgår et site).

Er du for eksempel ramt af en -50 penalty, vil dine tidligere placeringer nu være præget af at være placeret 50 pladser længere nede i søgeresultaterne. Har du en førsteplads på en brandsøgning, som oftest er tilfældet, vil denne være placeret på plads 51.

I sådanne tilfælde skal du ikke benytte dig af et ’Reconcideration request’! Det hjælper intet og du spilder både din og Googles tid og mindsker chancen for at du bliver taget seriøst, hvis du på et senere tidspunkt igen henvender dig.

Ved en automatisk filterstraf, vil du automatisk ramme ind i Googles indeks igen, hvis du tager vare om problemet der har udløst filteret.

Hvornår skal jeg så søge om genoptagelse i Google?

Er du 110% sikker på at du er smidt ud af indekset er det på sin plads at søge om genoptagelse. Du bør dog vente minimum 14 dage, førend du foretager dig noget, der kan sagtens være tale om en indekseringsfejl og i sådanne tilfælde, vil dit site helt automatisk vende tilbage til indekset igen.

Inden du overhovedet overvejer at kontakte Google skal du først kaste et meget kritisk blik på dit site. Dit site er blevet smidt ud, fordi du formegentligt har overtrådt nogle af Googles retningslinjer og i stor stil. Jeg har endnu ikke været ude for at mindre overtrædelser har været skyld i at et site er blevet smidt ud af indekset.

Det er med stor sandsynlighed din linkprofil der er skyld i problemet, tag derfor især et kritisk blik på denne og kontakt ikke Google før du har fjernet alle mistænksomme links!

Hvordan søger jeg om genoptagelse?

Du søger om genoptagelse igennem Google Webmaster Tools og du skal derfor selvfølgelig have en konto, hvor du er verificeret ejer af sitet.

Når du ansøger om genoptagelse i Google bekræfter du at du har læst og er indforstået med Googles retningslinjer, at du ikke overtræder disse og at du følger dem i fremtiden.

Genoptagelse i Googles søgeresultater

Ingen garantier

Vær opmærksom på at der ingen garantier er for at du bliver genoptaget, du vil med største sandsynlighed ikke høre noget som helst fra Google efter at du har bedt om en genoptagelse.

Er du religiøs kan du bede en lille bøn og ellers er det bare at afvente slagets gang. Det er meget normalt at ventetiden er på helt op til et år, omvendt kan du også risikere at du er genoptaget i indekset inden for en uge.