SEO tools/værktøjer til søgemaskineoptimering

Velkommen til min liste over SEO værktøjer, som jeg personligt anbefaler. I en verden, der bliver mere og mere digital, er søgemaskineoptimering (SEO) blevet en uundværlig del af enhver virksomheds online strategi. Uden de rigtige værktøjer er det svært at navigere i det store Google landskab.

Her på siden finder du en samling af værktøjer, der dækker alt fra søgeordsanalyse og linkbuilding til teknisk SEO og indholdsoptimering. Disse er de værktøjer, jeg selv stoler på, og som jeg bruger til at optimere mine egne såvel som mine kunders websites. De gør komplekse opgaver håndterbare og hjælper med at sikre, at dit website er indstillet til succes i søgemaskinernes øjne. Du får en hurtig oversigt over de bedste SEO-værktøjer her på siden, men kan klikke dig ind på de enkelte værktøjer, for at læse meget mere.

Link Whisper

Effektiviser din interne linkstruktur med dette brugervenlige WordPress-plugin. Læs den fulde anmeldelse for at forstå, hvordan Link Whisper kan spare dig tid og forbedre dit site’s SEO. Jeg har selv benyttet Link Whisper af flere omgange og bruger det nu fast på flere WordPress-installationer. Det er absolut det bedste værktøj, til interne links, til WordPress på markedet i følge min optik.

Link whisperer optimerer interne links til SEO.
SE Ranking

SE Ranking

En effektiv ranktracker til en lav pris. Pt. den billigste tracker på markedet, søgeordsmæssigt. Laveste pris pr. måned er 305 kr. og det inkluderer 750 søgeord du kan tracke på, med daglige opdateringer. SE Ranking indeholder alt det, som en ranktracker skal indeholde og har en fin og intuitiv brugerflade. Derfor kan jeg varmt anbefale denne placeringstjekker, præcise målinger til en lav pris. Hvis du vil have en mere enterprise-løsning, vil jeg i stedet anbefale dig at kigge nærmere på AccuRanker.

Hunter.io

Hunter.io er din go-to platform for effektiv linkbuilding outreach, uundværlig i en hver linkbuilding outreach kampagne. Værktøjer hjælper dig med at indsamle mailadresser på de respondenter du vil engagere dig med. For en relativ lav pris, kan du komme i gang med outreach linkbuilding, priserne starter fra cirka 390 kr. om måneden, hvor du kan finde op mod 1.000 mailadresser og samtidig udsende lige så mange. Platformens brugerflade er intuitiv og skal du sende mails i stor skala og holde overblikket, er Hunter.io en solid investering. Ønsker du dog en mere holistisk tilgang til outreach og CRM, kan du kigge på alternativer som BuzzStream. Jeg bruger dog selv personligt Hunter.io til min outreach. 

En bærbar skærm med ordet jæger på.

Rank trackers (Søgeordsplaceringsværktøj)

Rank Trackers er en uundværlig del af enhver SEO-specialists værktøjskasse. Disse værktøjer giver dig mulighed for at overvåge, hvor godt dine nøgleord præsterer på forskellige søgemaskiner. Med nøjagtige data og tidsbestemte opdateringer kan du hurtigt justere din SEO-strategi, så du altid er et skridt foran konkurrenterne.  Til højre finder du de rank trackers Jeg på nuværende tidspunkt anbefaler.

SE Ranking

Den bedste ranktracker, når prisen tages med i betragtningen. Præcise målinger, fine eksportfunktioner og rapporteringsmuligheder.

AccuRanker

Dansk ranktrackingværktøj, enterpriseværktøj, godt til bureauer og større organisationer, overkill for ejere af enkelte websites eller hobby SEOs.

Webcrawlers (Crawling værktøj)

Webcrawlers er crawlere ligesom Google, altså en bot, der følger links på dit website. Igennem brugen af webcrawlers, kan du se hvordan Google og andre botter ser dit website og du kan lede efter fejl og mangler rent teknisk. Jeg har gennemtestet en lang række webcrawlers igennem tiden, og de jeg præsenterer her, er dem jeg personligt anbefaler.

Illustration af en robot ved et skrivebord mærket "Blog", omgivet af ikoner, der repræsenterer SEO-værktøjer og målinger såsom links, trafik, PageRank og diagrammer, med en bærbar computer, gear og dokumenter.

Screaming Frog SEO Spider

Jeg har benyttet Screaming Frog i rigtigt mange år efterhånden, et værktøj der har fulgt mig igennem min karriere. Screaming Frog er en klientbaseret webcrawler, så den kører altså på din computer og bruger derfor din computers ressourcer, modsat webcrawlers der kører serverside. Det betyder også, at Screaming Frog er billigt, fordi du ikke bruger deres data, en licens koster lidt over 1.000 kr. for et helt år, det er rigtigt lidt, sammenlignet med hvad programmet har at tilbyde dig.

Illustration af en robot ved et skrivebord mærket "Blog", omgivet af ikoner, der repræsenterer SEO-værktøjer og målinger såsom links, trafik, PageRank og diagrammer, med en bærbar computer, gear og dokumenter.

On Crawl

On Crawl er uden tvivl min favorit web crawler på markedet, men det er også en rigtig dyr løsning og derfor egner den sig på ingen måder til alle. On Crawl kan crawle selv de største websites på markedet, men du betaler pr. URL, så det kan være en dyr fornøjelse at crawle websites, der består af flere millioner af URLs. Du kan selvfølgelig indstille crawleren på alle tænkelige måder og derigennem, holde dit crawlbudget nede, ved eksempelvis at se bort fra filtresider påsat noindex mv. Skal du have en seriøs og professionel crawler er On Crawl mit bedste bud.