Cloaking

Et website der returnerer ændrede versioner specifikt til søgemaskiner, det vil sige at der vises noget forskelligt, alt efter om det er en søgemaskine eller en faktisk bruger, der lander på websitet. Den side der vises for søgemaskinerne er som ofte super-optimereret i forhold til søgeordstæthed, sidetitel, brødtekst med videre, mens den der vises til de besøgende måske har et helt andet fokus, så som en god salgstekst, der skal overbevise brugeren om at købe et produkt eller en service.

Cloaking var engang meget udbredt, og der er da også stadig mange der med succes arbejder med cloaking, men det er på ingen måder noget jeg vil anbefale dig at rode yderligere med.

Du kan læse mere om cloaking her.

Skjulte links og tekst

En af de helt gamle klassikkere, og en af de nemmeste måder at blive banned i Google på, er at benytte sig af skjult tekst på sit website eller brug af skjulte links.

Skjult tekst og links er også en form for cloaking. Måden det udføres på, er at tilføje tekst på en side i samme farve som baggrundsfarven på din side. Det vil gøre at teksten er ”usynlig” for brugerne, men søgemaskinerne vil se og opfatte den. Dette lille fif var faktisk en af de bedste SEO-metoder, man kunne benytte ”back in the days”.

Den dag i dag er søgemaskinerne så sofistikerede, at de lynhurtigt identificerer denne slags amatør-cloaking. Det siger sig selv, at det er nemt at scanne efter tekst, der er formateret i samme farve som baggrundsfarven.

Cloaking = At skjule indhold med det formål at manipulere søgemaskinerne.

Cloaking = At skjule indhold med det formål at manipulere søgemaskinerne.

Skjuler du links på samme måde, løber du en enorm risiko for et ban. En anden måde, du kan lave skjulte links på, og noget du ikke bør gøre, er at lave et link, uden at tilknytte en ankertekst.

Dvs. <a href=”http://www.ditsite.dk/”></a>, normalt ville man så anføre et billede eller en tekst efterfølgende, og inden det afsluttende <a> tag.

Det sker faktisk ofte, at websites har skjulte links uden at deres ejere ved det. Det kan ske i forbindelse med sletning af et link i en WYSIWYG editor, hvor kun selve den aktive tekststreng fjernes ved et uheld. Det skal du passe på med.

Tjek altid kildekoden, hvis du er i tvivl. Kør eventuelt en linkscanner for udgående links så som Screaming Frog SEO Spider Tool, og se på alle dine udgående links, tjek at der er en ankertekst eller at et billede vedhæftet. Er der ikke det, bør du rette det med det samme eller få fjernet det skjulte aktive link.

Ofte stillede spørgsmål: Cloaking

Hvad betyder cloaking?

Cloaking skal ses som en form for manipulation af indhold, der det er en strategi, der bevidst viser burgeren et indhold, og søgemaskinerne et andet. Det kan have konsekvenser, hvor en hjemmeside b.la. kan blive ”banned”, da det ses som uetisk og går imod søgemaskinernes retningslinjer.

Hvad er cloaking?

Cloaking bruges også under betegnelsen Black Hat Seo, hvor specifikt indhold skjules bevidst for brugerne, men læses af søgemaskinerne. Formålet med denne form for SEO-manipulation er at opnå høje placeringer i søgeresultaterne på baggrund af over-optimeret indhold, og er imod de etiske retningslinjer.

Er cloaking farligt?

Cloaking, der er en betegnelse for at skjule indhold med det formål at manipulere søgemaskinerne kan føre til et såkaldt ban. Det er derfor en god ide at være meget velovervejet i sine SEO-teknikker, for at undgå at blive opdaget i at gå imod søgemaskinernes retningslinjer.

Vil du have hjælp til SEO?