Optimer for bedre placeringer i Google

Og flere besøgende til dit website

Google-optimering

Hver dag udvides det verdensomspændende Internet med mange tusinde nye websider, og langt de fleste indekseres inden for de første par dage i Google’s globale søgemaskine.

Desværre stiger antallet af søgere og søgninger ikke i samme hastighed, og det betyder at kampen om topplaceringerne intensiveres hver eneste dag. Dette faktum er blandt grundene til, at ejere af hovedsageligt kommercielle websites i dag optimerer deres online tilstedeværelse til Google, så chancen for at nå toppen af resultatsiderne er størst.

I denne korte artikel vil jeg introducere dig til begrebet Google optimering, og give dig et par gode råd til at komme i gang med en effektiv strategi på området.

Start indefra og få mest værdi for pengene

Da Google optimering og søgemaskineoptimering generelt som regel er en længerevarende og kontinuerlig proces, som løbende tilpasses søgemaskinernes individuelle ændringer, tror mange fejlagtigt at den rette løsning blot er at komme i gang så tidligt som muligt, og ellers køre på med masser af ekstern linkbuilding og lignende.

Enhver god strategi på området beror dog på at starte indefra, og som første led i optimeringsprocessen sørge for at dit website ser så indbydende og godt ud for søgemaskinerne som overhovedet muligt. Det betyder i praksis at jeg vil råde dig til at indlede din Google optimering med en grundig gennemgang af dit website, hvorefter den mere langstrakte eksterne optimeringsproces kan begyndes. Er du ikke selv i stand til at foretage en gennemgang, kan du bestille en gennemarbejdet SEO-analyse fra mig.

Sådan gør vi normalt

I mit daglige arbejde påbegyndes nye samarbejder som regel med en komplet SEO-rapport, der blandt andet kan indeholde en linkanalyse med henblik på effektiv ekstern optimering. Her bliver der både kigget på den nuværende linkprofil og en vurdering udføres, i forhold til om profilen ser sund ud og om man derfor kan bygge videre på den eller der først skal laves lidt oprydningsarbejde. Linkbuilding er ikke længere en ufarlig disciplin og hvis man får de forkerte til at udføre arbejdet, kan det give bagslag.

Pas på de dårlige links!

Mange bliver den dag i dag især ramt af Googles Penguin opdatering, der søger at fjerne websites der manipulerer voldsomt med deres linkprofiler, for at opnå gode placeringer på denne bekostning. Google har intet imod, at man går ud og skaffer gode indgående links, men de har meget imod spammy linkbuilding, som mange desværre tilbyder, ofte uden at kunden ved det.

Vil du selv prøve dig med linkbuilding? Så gør dig selv den tjeneste, at købe min bog om emnet, inden du starter!

En analyse der ligger grobund for Google Optimering indeholder meget mere!

En SEO-analyse indeholder dog meget mere, det er nemlig en komplet gennemgang af hele dit website og alle de problematikker der kan være i forhold til Google og de andre søgemaskiner. Selvom vi snakker om Google optimering er det også vigtigt at optimere imod de andre søgemaskiner, da de stadig kan stå for en mængde potentiel trafik.

Rapporten indeholder en lang række gode forslag til, hvordan dit website kan tweakes så søgemaskinerne har let ved at navigere, indeksere og ikke mindst afkode, hvilke søgninger som websiderne skal figurere på.

Det lange seje træk – Google optimering bliver ved

Efter dit website er blevet grundigt optimeret til at tiltrække søgemaskinernes indekseringsbotter, er det på tide at kigge på, hvordan websitets ’omdømme’ på Internettet kan forbedres og styrkes.

Med dette mener jeg naturligvis ikke at du har brug for at forbedre din kundeservice eller noget i den retning, men blot at en kontinuerlig strøm af relevante eksterne links vil give søgemaskinerne det indtryk, at dit website er af meget høj kvalitet og er relevant for mange søgere.

På den måde opnår dit website de mest varige resultater i søgemaskinerne, og udføres en kombineret indsats med både intern og ekstern søgemaskineoptimering, er der næsten ingen grænser for afkastet i besøgsstatistikken.

Har du brug for hjælp til Google optimering?

Søgemaskinerne ændrer sig konstant i forhold til nye trends og strømninger på Internettet. Det betyder at Google optimering og søgemaskineoptimering strengt taget er en videnskab i konstant bevægelse, der kræver dyb indsigt og masser af praktisk erfaring for at kunne lykkes bedst muligt. Hvis du har brug for hjælp til at finde den rigtige retning i forhold til optimeringen af dit website, er du derfor mere end velkommen til at kontakte mig for en snak om mulighederne. Du kan også blot læse videre på min blog og se om du har mod på at prøve dig frem selv!

Hvem er Henrik Bondtofte?

Henrik Bondtofte har mere end 15 års erfaring med søgemaskineoptimering og er en af Danmarks førende eksperter på området.

Har du brug for hjælp?

Udfyld formularen herunder og bliv kontaktet.
“Henrik Bondtofte har en særlig værdifuld forståelse af det jeg vil betegne, som Strategisk SEO. Hans evne til at læse og koordinere de mange indsatsområder fra forskellige hold giver enestående resultater.”
⭐⭐⭐⭐⭐
Nicolas Frederiksen

Vil du have hjælp til SEO?