En af læserne her på bloggen har spurgt mig om jeg ikke kunne komme med nogen forslag til hvordan man får nogle hurtige, men samtidigt gode links til sit site. Udfordringen er for hans vedkommende at han ikke arbejder på et dansk site, og derfor ikke kan bruge mange af de tips der ligger på danske blogs rundt omkring. Jeg har derfor valgt at inkludere linkmuligheder, som kan benyttes ligegyldigt hvilket land dit site er bosiddende i.

Mange af de steder hvor du kan få nogle gode links fra, er ikke til at opnå gratis, men de er bestemt pengene værd. Linkkøb er direkte i mod Googles retningslinjer, men det er nu heller ikke det vi er ude i her, den økonomiske kompensation er nemlig ikke for selve linket og det legitimerer derfor formålet.

1: Ingenco2.dk

IngenCo2.dk er et initiativ der blev startet for at markedsføre idéen om at CO2-neutralitet er en god sag. Jo flere virksomheder som vil skilte med deres neutralisering des bedre. Idéen er at man køber Co2-neutraliseringer for det antal sidevisninger man har på sit site. Pengene går derefter til eksempelvis vindmøller.

Når du tilmelder dig kommer du på en lang liste over virksomheder, som også har valgt at støtte op omkring initiativet. På listen finder man mange store og veletablerede virksomheder, som derfor naturligvis også besidder nogle stærke signalværdier overfor søgemaskinerne. Selvom der er mange udgående links på deres eksempelsider, har de lige så mange indgående links. Som deltager linker du nemlig tilbage til et certifikat, som derefter linker tilbage til hovedsitet.

Når du tilmelder dig får du ikke bare et link tilbage fra det site du selv linker til, eksempelvis det danske. Ingenco2.dk kører nemlig med flere forskellige TLDs (Top level domain) i 4 lande. Du får altså også et link fra et .com, .se, .de og .fi. Men selv linker du kun tilbage til et. Jeg har i nogle år brugt denne service til initial boosts af sider der mangler nogle stærke links. Jeg har testet det af på et domæne der ikke havde andre indgående links, og det fik en toolbar PR på 3 efter næste opdatering og har det stadig den dag i dag. Den mindste certificeringspakke koster 140 kr. per måned, meget billigere bliver det ikke!

Tilmeld her

2: DMOZ – opdatering, DMOZ er officelt lukket

DMOZ gik oprindeligt under navnet Open Directory Project, er ejet af Netscape og lå da også tidligere på domænet directory.mozilla.org. Nu ligger det på dets eget domæne og har en lang historik bag sig. Det er svært at komme på DMOZ i mange kategorier, da det bliver håndholdt af frivillige. I mange henseender har de frivillige valgt at blive redaktører for selv at kunne få et link derind, derfor kan du meget nemt komme ud for at den der modtager din ansøgning er en direkte konkurrent til dig og så bliver optagelsen tæt på umulig.

Det ændrer dog ikke på at du bør prøve at blive optaget, du kan være heldig. Vær opmærksom på at der også er strenge optagelseskrav, og at kun de bedste sites bliver optaget. Netop derfor kan dette katalog modsat andre linkkataloger køre videre upåvirket af Google opdateringer. Det er gratis at ansøge om en optagelse i DMOZ.

3: Hotfrog

Hotfrog er en international virksomhedsdatabase, hvor du kan oprette dig selv og din virksomhed, skrive lidt om hvad det er du tilbyder, indtaste kontaktoplysninger og vigtigst af alt din virksomheds URL. Selvom sitet er henvendt virksomheder, kan man sagtens slippe af sted med at tilmelde sites, selvom de ikke er registreret som en enkeltstående virksomhed. Hotfrog har separate TLDs til de forskellige lande de eksisterer i – vi har blandt andet en .dk-version her i Danmark.

Tilmeld her.

4: Yahoo! Directory

Yahoo er ligesom DMOZ en af de ældste og stærkeste kataloger i verden og her bør du selvfølgelig være tilmeldt. Yahoos katalog er desværre ikke gratis, men det er som tidligere nævnt ikke linket du betaler for, men for at din ansøgning bliver gennemlæst og godkendt. Vær opmærksom på at du når du tilmelder dit site koster det penge ligegyldigt om du bliver optaget eller ej, det er dog ikke sværere end som så at blive tilmeldt. Dog er der nok ikke de store chancer for optagelse, hvis det eksempelvis er et affiliate-site, du prøver at tilmelde. Skriv en god og sober tilmeldingstekst, og forvent at blive optaget inden to uger.

5: Best of the Web

Best of the Web eller BOTW som det oftest refereres til er også en af Internettets ældste kataloger, og også her kommer kun de bedste sider ind. Du betaler også her et mindre beløb for at dit site bliver gennemgået, og det skal det gøres hvert år, hvilket betyder at du har en fast årlig udgift på repræsentation her. Dette er dog ikke ulig de andre kataloger som kræver samme ydelse, så ingen overraskelse her.

Også dette site kan afvise din ansøgning hvis den ikke falder i deres smag, så træd med varsomme skridt, da du ikke får dine penge tilbage hvis de afviser dit site. En god øvelse er lige at tjekke op på hvilke andre sites der allerede er tilmeldt inden for samme branche, og sammenligne kvaliteten med dit eget. Det samme gør sig naturligvis gældende for de andre listede kataloger i dette indlæg.

Tilmeld her.

Det var så mit bud på fem steder, hvor du kan få nogle hurtige, nemme og stærke links fra. Der findes mange flere muligheder end ovenstående, men dette burde være nok til at give dit site en flyvende start. Mine bud bunder som sagt i en henvendelse fra en læser med et konkret spørgsmål,  har du selv nogle spørgsmål som du ønsker at jeg prøver at belyse, er du velkommen til at rette henvendelse til mig.

Hvis du vil have endnu flere linkmuligheder, bør du se nærmere på mit koncept Linkklubben.dk, hvor du hver måned får 4 linkmuligheder tilsendt direkte i din mailboks. Linkmulighederne bliver løbende opdateret og revurderet og erstatninger sendes ud, hvis en linkmulighed ikke længere fungerer.