Publicerer du indhold, er det afgørende hurtigt at få det ud i Googles indeks, særligt hvis der er tale om nyheder. I denne artikel, lærer du hvordan du kan bygge en publiceringsbooster til dit website, der sikrer dig lynhurtig indeksering af alle artikler du udgiver.
Indholdsfortegnelse
Publiceringsmaskinen
Det setup jeg gerne vil beskrive for dig, har jeg brugt af mange omgange, første gang for mere end 8 år siden og det virker stadig lige så godt, som dengang.
Det handler om at gøre brug af syndikeringstjenester, til at opbygge en maskine, der syndikerer alt dit indhold, ikke bare af en enkelt omgang men af flere omgange. Så hvis du tror denne artikel blot handler om hvordan du tilmelder dit artikelunivers til en RSS-parser, tager du heldigvis fejl.
Hvad er en RSS-parser website?
Et RSS parser website, er et website som syndikerer RSS feeds fra en masse forskellige hjemmesider. Ofte vil de være delt op i forskellige kategorier, så brugere nemmere kan scanne indholdet igennem ved at klikke lidt rundt på websitet.
For nogle år siden, havde vi langt flere af denne type sider i Danmark, den dag i dag har vi kun få til rådighed, men de udenlandske er i princippet lige så gode er benytte til formålet, da mange af dem har danske sektioner, herudover handler øvelsen om hurtig indeksering.
Hvad sker når man udgiver en artikel og man er tilmeldt et RSS-parser website?
Når du på din blog eller din hjemmeside udgiver noget nyt indhold, pinger du RSS-websitet, som så trækker en snippet fra dit feed, så vel som titlen på dit indlæg eller din nye side.
Dette bliver nu vist som helt almindelig HTML, du får altså en beskrivende tekst (din snippet), som kort forklarer hvad indlægget handler om og så får du et link der peger ind på din artikel/side, med din titel som ankertekst. Hvis du indarbejder vigtige ankertekster i dine artiklers titler (hvilket du bør), får du altså ankeroptimerede backlinks til din artikel/side.
Bliver mine uddrag ikke begravet i mængden på RSS-parser websitet?
Jo, men besøgende fra RSS-parser websitet er ikke formålet med syndikeringen, dit indlæg vil hurtigt bliver begravet i mængden, men Google skal nok være i stand til at finde dit indhold. Google besøger meget ofte denne slags sider, netop fordi, der deles meget nyt indhold og det derfor er en smart måde, at finde nyt indhold på.
På nogle af de forskellige websites, er links nofollowed, det skal du ikke tage dig af, det er stadig et link, det bekræfter hvad artiklen/siden handler om og så sikrer det lynhurtig indeksering.
Mange af de større RSS websites, som ikke er på dansk, har landekategorier så du kan få dine snippets og links ind under en kategori med andre danske blogs.
Opskrift på simpel publicerings-booster
Det første du skal gøre, er at sikre, at dine indlæg/artikler/sider udgives i et RSS-feed, det er dette feed, du skal bruge, til at tilmelde dine publikationer, til de forskellige sider.
Du har med meget stor sandsynlighed, allerede adgang og gør brug af feeds. Prøv at indtaste /feed efter dit artikelunivers URL. Eksempelvis: https://www.henrik-bondtofte.dk/feed/, som viser alle mine artikler på min personlige blog (hvis du benytter Chrome),
Hvis du får et svar og en liste med artikelnavne og uddrag for dine artikler, som ovenstående, er du klar til at gå i gang. Hvis du ikke har adgang til denne funktion, kører du sandsynligvis et andet system end WordPress.
Hvis dette ikke kan klares nemt igennem et plugin, må du selve kode funktionen eller få din udvikler til det.
Herefter tilmelder du dit website, et par RSS-parser websites.
Feed på feeds
Mange publiceringstjenester tilbyder et feed til dit feed hos dem! Det betyder, at du kan få en URL, som du kan tilmelde til andre RSS-parsers, som så linker tilbage til RSS-parser siden, med alle dine resultater (links og uddrag).
Denne øvelse kan du lave med hvert RSS-parser website, der tillader dette.
Fidusen er at Google hele tiden bliver tvunget til at tage stilling til dine RSS-feeds, da der kontinuerligt linkes til dem, fra andre RSS-parsers.
Kædes det hele sammen, kan du være sikker på dine RSS-parser profilsider/lister, bliver besøgt meget ofte!
Herudover linker de andre RSS-parser sider tilbage til din URL, hvor dine links er på, det betyder at du tier linkbuilder. Du gør siden, der linker til dine indlæg stærkere, og du gør det ovenikøbet helt automatisk.
Du sikrer samtidig løbende links til siden, hver gang du publicerer noget, ligesom du også sikrer flere links til dine endelige destinations URLs på dit website.
RSS-parser domæne
Næste skridt er, at du indkøber et domæne, der selv skal være et RSS-parser website, dette website skal dog kun bestå af feeds, fra dine egne sider og feeds til dine andre RSS-parser website profiler.
Opret et sigende domæne, der matcher dit overall-emne. Skriver du om mobiltelefoni, kunne domænet eksempelvis hedde mobilnyhederne.dk.
Style siden så den ser flot og brugbar ud. Installer nu her efter et RSS-parser feed plugin. Du kan eksempelvis bruge dette plugin til formålet eller finde et andet: https://wordpress.org/plugins/wp-rss-aggregator/
Efter du har opsat dit RSS-parser website
Du har måske allerede luret den, men du skal selvfølgelig sørge for, at dit nye syndikeringsfeed website også publicerer alt som indlæg og at det også parser til et RSS-feed. Du skal nemlig også tilmelde dit nye RSS-parser website, hvis eneste formål er at linke til dine artikler og andre parser-website profiler til RSS-parser websites.
Du bør tilmelde det til alle de RSS-parser websites du overhovedet kan finde.
Her er vi ude i et andet led og du kan derfor bruge så mange udenlandske RSS-parser websites som du overhovedet ønsker.
Vi skal have volumen på og vi er udelukkende på udkig efter rå linkværdier, der kan overføres til vores feed site, så det kan videreformidle denne værdi, efter at den har ”hvidvasket” linksne, ved at agere mellemled til det primære website.
Du kan i princippet blive ved på denne facon. Mit største setup indebar hele 4 manuelt opsatte RSS-parser websites, der alle var tilmeldt til alle andre RSS-parser websites.
Flere af RSS-parser websitesnes begyndte at rangere udmærket i søgeresultaterne, på trods af det var rene snippets med link videre til en helt anden destinationsURL.
Samtidig sikrede det ikke overraskende, at Google opdagede hver eneste publicering få sekunder til minutter efter det blev udgivet. Hvilket resulterer i næsten omgående indeksering af indhold.
RSS-parser websites
- https://www.linkfeed.dk/tilmeld-link
- http://www.rssmicro.com/feedsubmit.web
- https://www.rss-nachrichten.de/rss-eintragen/
- https://www.blogs-collection.com/submit/submit-blog.php
- http://www.blogdirectory.ws/suggest-listing.php?id=0
- http://www.blogrollcenter.com/add_site.htm
- http://sportsblogs.org/suggestion2.php (sport)
- http://feedbucket.com/
- http://www.feedlisting.com/
- http://ngoid.sourceforge.net/sub_rss.php
- http://www.plazoo.com/en/addrss.asp
- http://www.postami.com/rss_submit_service.php
Ekstra-tip – kan også bruges til produkter (Webshop)
Du kan selvfølgelig også lave RSS feeds over nye produkter og løbende opdatere feedet. Dette vil sikre hurtig indeksering af produkter.
Interessant artikel.
Har tit tænkt tanken om man kunne lave, og gøre dette. Og om det overhovedet havde værdi med denne metode.
Tror jeg vil tage det til mig!
Tak for den nyttige artikel. Jeg vil prøve at bruge denne metode. gjorde andet. Jeg oprettede og downloadede et sitemap, startede derefter værktøjet Vis som Googlebot i Kontrolpanel.
I den form, der vises, skal du indtaste en sitemap-adresse. Den vedhæftede fil vises på listen under formularen. Klik på “send til indeks”. Derefter vil Google-roboten gennemgå alle linkene fra webstedskortet og tage sitemapet som kildesiden.
I meddelelsen til formularen hedder det, at Google ikke garanterer, at alle filer på webstedet vil blive inkluderet i indekset. Imidlertid er denne metode den nemmeste måde at få søgemaskinens opmærksomhed på dit websted.
Super godt skrevet! Jeg har læst din tekst et par gange. Godt lavet!
Mange tak Viktor :)