Backlinks er links, der kommer fra andre hjemmesider, men som er rettet mod din hjemmeside. Backlinks går også ofte under betegnelsen indgående links eller måske lige så populært: Eksterne links.

Hvilken funktion har backlinks?

Backlinks er fundamentet for det hierarki, som søgemaskiner sorterer og rangerer deres hjemmesider i, i deres indeks.

Et backlink opfanges af søgemaskiner som en stemme og påvirker derfor den URL-adresse, linket peger på og den pågældende sides mulighed for at rangere i de organiske søgeresultater.

Værdien for den enkelte side der linkes til forøges altså på baggrund af denne stemme. Du fordeler denne værdi mere ligeligt på tværs af dit website, ved at lave interne links fra de sider, der har backlinks pegende på sig, til andre sider på dit website.

Interne links bruges både til at vejlede brugere rundt på et website, men de bruges også til at fordele værdi fra eksterne backlinks rundt på websitet. Derfor påvirker backlinks i princippet ikke kun den side, der linkes til, men hele dit website. Siden hvor på backlinket peger, får dog den største mængde af denne værdi. Derfor vil sider med mange backlinks, som ofte være dem der klarer sig bedst i søgeresultaterne.

Hvorfor bruger søgemaskiner backlinks som anbefalinger?

Da Googles stiftere Larry Page og Sergey Brin i sin tid, ville lave en søgemaskine, stod de overfor en udfordring som alle andre der arbejdede med søgemaskiner, også stod overfor. Hvordan vurderer man som søgemaskine, i hvilken rækkefølge resultaterne skal vises i?

De to Google grundlæggere, ville ikke acceptere at en søgemaskine, blot var en maskine, der leverede kontekstrelevante resultater, uden nogen form for hierarki. Det var hvad ”alle” andre søgemaskiner gjorde dengang.

De to satte sig derfor for at finde frem til hvad der adskilte gode hjemmesider fra mindre gode hjemmesider. De fandt igennem en større analyse, hurtigt frem til en åbenlys måde at identificere popularitet, antallet af backlinks.

Det viste sig hurtigt at deres hypotese holdt stik, populære hjemmesider, havde flere backlinks end andre hjemmesider. Der af udviklede de konceptet, der skulle blive til Google. Det gjorde de med deres formel for PageRank, som den dag i dag stadig er en aktiv del af Googles algoritme og den der var årsag til deres succes og nu markedsdominans.

Kan man selv gøre noget for at forøge mængden af backlinks?

Der findes masser af muligheder, for at arbejde med at forøge mængden af backlinks. Denne proces kaldes for linkbuilding og går som navnet antyder ud på, at bygge eller tilegne sig links til sit website.

Linkbuilding er på grund af Google og de andre søgemaskiner fokusering på backlinks, blevet en af de vigtigste discipliner inden for søgemaskineoptimering.

Du kan læse massevis af artikler omkring linkbuilding på dette website, men du kan også vælge at investere i min bog Linkbuildingbogen eller prøver kræfter med mit DIY linkbuilding koncept, linkklubben.

Kan man selv købe backlinks og kan man købe danske backlinks?

Ja selvfølgelig. Der findes mange steder, hvor man kan købe backlinks, eksempelvis tilbyder stort set alle større medier muligheder for advertorials med muligheden for at inkludere et eller flere backlinks.

Skal du forøge mængden af dine backlinks markant, er det anbefalelsesværdigt at få en linksekspert som undertegnede, til at håndtere tilegnelsen af nye backlinks. Det er ikke ligegyldigt hvilke backlinks du indkøber, arbejdet med backlinks kan i det hele taget hurtigt gå galt, særligt hvis man ikke har bred erfaring.

Du er mere end velkommen til at udfylde kontaktformularen, hvis du ønsker professionel assistance i arbejdet med at tilegne dit website flere backlinks.

Ofte stillede spørgsmål: backlinks

Hvad er backlinks?

Backlinks er links der målrettet peger på din hjemmeside fra en anden hjemmeside. Backlinks betegnes også som indgående links, eller måske mere populært, som eksterne links.

Hvad betyder backlinks?

Backlinks eller eksterne links betyder at en anden hjemmeside har et link, der henviser brugeren til din hjemmeside. Et backlink registreres af søgemaskinerne og skal i den sammenhæng ses som en anbefaling til din side.

Hvordan får man backlinks?

Der findes mange muligheder for at få backlinks eller eksterne links, der peger på/anbefaler din hjemmeside. Denne proces kaldes i fagtermer for linkbuilding, og handler om at bygge eller tilegne sig links fra andres sider til din side. Linkbuilding anses som en vigtig disciplin inden for SEO, da disse eksterne links kan have store indflydelse på din hjemmesides rangering i søgemaskinerne.