D. 19. april havde jeg fornøjelsen af at holde et oplæg om linkbuilding til Marketing Camp 2012. Jeg gennemgik 9 konkrete linkbuilding tips, som jeg ikke tidligere har bragt på min blog. Men du skal ikke snydes, hvis du ikke var til Marketing Camp. Jeg går ud fra, at du havde en god grund til ikke at møde op, derfor har jeg valgt at bringe det ene af de 9 tips her på bloggen. Til gengæld håber jeg så, at du lover at møde op næste år, hvor jeg forhåbentligt igen får lov til at komme med en række tips til dig.

Dit indhold kopieres, sådan er det bare – få det bedste ud af det

De fleste har nok oplevet, at deres indhold er blevet kopieret og indsat andetsteds, både hvad angår tekst og billeder. Ofte er det slet ikke brugerens hensigt at kopiere dit materiale, det kan være, at de blot har lyst til at dele dit fantastiske indhold, og det er jo som sådan fint nok, men hvis de glemmer et backlink, er det knapt så spændende. Så hvorfor ikke bruge fem minutter på at gøre det nemt for dine brugere at linke til dit indhold og derigennem høste links?

Lad mig med det samme slå fast, at du ikke kan tvinge brugerne til at linke, og at de til hver en tid kan fjerne linket igen. De brugere, vi skal ramme med den her funktion, er de brugere, der ikke har den store tekniske forståelse, eller brugere der ikke tænker over, at det er god pli at indsætte et link, når man citerer et medie – og dem er der faktisk en del af.

Automatisk indsættelse af links ved kopiering af tekst

Der findes en lang række forskellige scripts du kan bruge til dette formål. De fungerer alle således, at hvis en bruger kopierer noget tekst fra dit site og indsætter dette i en WYSIWYG editor, indsættes der automatisk et link tilbage til den pågældende side teksten er blevet kopieret fra med sidens titel som ankertekst. Du får altså et relevant link med en ankertekst, der bekræfter dit indhold.

Det er ganske vist nemt at fjerne links fra det kopierede, men det skal gøres aktivt. I de fleste tilfælde vil brugerne vælge at lade det stå, og det kan blive til mange links over tid. Især større indholdssider kan høste store mængder af gode indgående links, det har jeg efterhånden set talrige eksempler på.

Plugins til formålet:

  • SEOX.org – Fint lille plugin, der kan implementeres på alle platforme.
  • Tynt (Har plugins til WordPress, Tumblr, Blogspot, Ning, Typepad mv.) – NB. Dette plugin påvirker performance, på nogle platforme.

Hvad med mine billeder? Hvordan får jeg links ud af dem?

I stedet for at prøve at sikre dig imod hotlinking af dine billeder, bør du i stedet opfordre brugerne til at benytte dem. Lav en embed funktion, og tilføj den under dine billeder, og gør det synligt, at det er helt okay at bruge dine billeder, så længe de gør det med koden fra embed boksen.

Du kan selv lave en simpel embed-boks således:

Ovenstående eksempel er fra min artikel omkring udgående links.
Eller benytte en af de allerede eksisterende plugins/scripts.

  • WordPress: https://wordpress.org/extend/plugins/embed-image/ (Kræver en embedanaything.com konto)
  • LinkMyPics (Script) https://www.funscripts.net/javascript-widgets/ (Virker ikke længere)

Jeg vil anbefale, at du prøver at benytte både en embed boks til dine billeder, men også LinkMyPics, da embedfunktionen her kommer frem, når en bruger prøver at højre klikke og gemme dit billede. Det giver den største chance for et linkback.