Det er vigtigt at du kontrollerer omtalen af dit brand eller dine produkter på Internettet, der skal ikke mere end en dårlig kundeoplevelse til at skabe et negativt billede og det kan være umådeligt svært at slippe af med, når uheldet først har været ude.
Her får du nogle konkrete tips til hvordan du kan arbejde proaktivt med reputation management og samtidig bygge relevante indgående links til dit site.
Registrer dit brand og produkter på de sociale medier og gratis tjenester
Der findes en lang række sociale platforme, hvor du kan oprette dig som bruger og få adgang til en given ydelse. For eksempel findes der mange forskellige gratis blog tjenester, som WordPress, Weebly og Blogspot. Derudover findes der en stor mængde sociale bogmærke sites, profilsites på større sociale medier mv.
På samme måde som du går ud og registrerer domæner der læner sig op af dit primære, skal du registrere dit brand på de forskellige gratis services. På denne måde er du sikret at det er dig der har kontrollen, med hvad der kunne ligne en officiel kanal ud til dine kunder eller potentielle kunder.
Her kan du forfatte en længere tekst, om dit brand eller produkt. I teksten forklarer du hvad du eller din virksomhed arbejder med, hvad i kan tilbyde og hvordan man kan tage kontakt til jer og hvad du nu ellers finder relevant i den forbindelse.
Linkbuilding delen
Det ville være ganske unaturligt, hvis du i dit indhold, ikke linkede til dit hovedsite. Du kan også vælge at fremhæve nogle af dine produkter eller kategorier som du har ekstra fokus på.
Du har dermed mulighed for at bruge nogle stærke ankertekster og holde fokus på at linke til dine dybe artikler, som sandsynligvis ikke modtager lige så mange nye indgående links, som dit roddomæne.
For at få lidt mere styrke ud af dine nye links, kan du linke de forskellige platforme sammen, dermed opstår en spiral af relevant indhold, som alt sammen linker ind til dit hovedsite.
Eftersom du står som officiel afsender, skal du ikke ud i linkwheels eller andre teknikker, for at sløre relationerne sitesne imellem, spil med åbne kort i din linkbuilding og vis du er til stede, ved at linke det hele sammen så dine ”brugere” har nem adgang til dine andre online tilstedeværelser.
Når du linker de forskellige sites sammen, opnår de en højere værdi og vil højst sandsynligt ranke på dit brand navn, uden videre arbejde.
Husk også at linke til dine profiler på Linkedin, Twitter, Facebook mv. og gerne også fra dit eget site!
Officiel kanal, kræver det ikke meget arbejde?
Du skal ikke registrere dig på flere platforme end du kan nå at holde styr på, din linkprofil vil også lugte langt væk af manipulation hvis du er tilstede på over 200 forskellige sociale medier og aldrig interagere, men har udgående links til dit hovedsite på hvert eneste.
Vælg i stedet nogle stykker, som du mener du kan holde fokus på og gør disse ekstra indbydende, hold fokus på den gode tekst.
Chancen for at det vælter ind med brugere der gerne vil i kontakt med dig på disse eksterne sociale væresteder, er ikke overvældende stor. Du kan dermed sagtens være på en del platforme, men sørg for det står i kontrast til din normale linkprofil og at du ikke bliver for entydig med denne strategi. Alt med måde er godt ordsprog og det gælder i den grad også når du arbejder med SEO og reputation management.
Rigtig godt indlæg Henrik.
Når du taler om at “kunne holde gang i de sociale væresteder”, tænker du så mest på Facebook, Twitter mv. eller mener du også, at man kontinuerligt skal skrive indlæg til WordPress, Weebly etc.?
Mvh
Mikael
P.S. Det ville være rart med en “se når der kommer nye kommentarer funktion” så man kan følge med i en dialog :)
Det at tage kontrollen over eget brand, og ikke bare linkbuilde fra hjernedøde og anonyme tekster, er en utrolig vigtig og effektiv manøvre. God artikel Henrik.
/Rune
Hej Mikael,
Ikke kun de mest aktive sociale platforme, det er også vigtigt at holde øje med ens “profilsider”. Hvis de bare står hen med en masse ubesvarede kommentarer, har man nok valgt at reservere sit brand på for mange platforme.
Mht. opdateringer kommer det helt an på strategien, i det her indlæg ligger jeg primært op til en statisk infoside på blogtjenesterne. Men er bloggen f.eks. baseret på produktkategoriniveau ville det være oplagt at opdatere som nye produkter inden for kategorien kommer til.
P.S. Funktionen er hermed implementeret ;)
Hej Rune,
Tak for kommentaren og enig!
Hej Henrik!
Gode råd — og langt lettere at flytte lidt rundt på sagerne, skulle der komme dårlig omtale på et tidspunkt, hvis man allerede har de første 10-20-30 sites klar.
Det undrer mig i den grad, at 9 ud 10 brands ikke tænker i andet end primærsites (og evt. en Facebook-side). Tit er både brandnavnet og diverse brandede produkter jo af meget stor værdi, når det brænder på.
Alt godt,
Kasper
Hej Henrik,
Har hermed læst alle 6 blogindlæg under din kategori Linkbuilding, og de kan ikke være helt ringe, når man har læst dem i et hug. Gode artikler!
Specielt dette emne, er et område hvor mange brands ikke sætter sin fokus, men det er vist primært et ressource spørgsmål og selvfølgelig mangel på viden. Men de fleste brands finder vel først ud af hvad Reputation management er, når det begynder at brænde på. Men denne artikel er god inspiration til forebyggelse og de +’er der følger med.
Hej Henrik,
Det glæder mig at du kunne bruge mine artikler og noget kunne tyde på, at jeg hellere må få udarbejdet nogle flere :)
Det har du helt ret i, det er de færreste virksomheder der er klar over risikoen, før de selv mærker den på kroppen.
Hej Henrik.
Fed artikel du har skrevet.
Hvordan ser google på det i dag, hvis jeg linker fra en masse undersider til min primære side?
f.eks. kunne jeg have en hovedside der hed cykler.dk
Hvis jeg nu også ejer pedaler.dk og sadler.dk, vil det så give god mening, at linke til cykler.dk? Syntes jeg har læst, at google ikke giver det nogen værdi når de ved jeg er ejeren af alle domæner?
Mvh Kim Langholz