Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en fagterm inden for SEO som også går under navnet linkbygning på dansk, den engelske betegnelse, blot som sammensat ord, er dog den version der ofte benyttes til at beskrive disciplinen.

Linkbuilding er arbejdet i at tilegne sig nye indgående links, til et website. Links bliver af søgemaskiner som Google, set på som værende anbefalinger og der har derfor en meget positiv effekt på et websites placeringer i søgeresultaterne.

Sådan virker linkbuilding

Sådan virker linkbuilding

Links er den vigtigste faktor i Googles algoritmer

Googles algoritmer består af mere end 350 forskellige faktorer. Alle kan krydskombineres, og til sammen udregnes så en score, som danner grundlag for en given placering i søgeresultaterne. Men der er især et signal, som Google i den grad er afhængig af, når de laver popularitetsanalyser – og det er links.

Links er hovedessensen for gode placeringer i Googles søgeresultater, og har været det lige siden Google’s spæde start tilbage i januar 1998.

Et link er i al sin enkelthed en form for anbefaling. Man linker ud, når man vil henvise til noget, og det kan af gode grunde opfanges som et positivt signal, hvilket er præcis hvad Google og andre søgemaskiner gør.

Linkbuilding er med andre ord den vigtigste enkeltdisciplin inden for SEO.

Vil du læse mere om emnet, kan du læse alle de artikler jeg har skrevet om linkbuilding, i denne kategori.

Vil du helt til bunds i emnet, kan jeg anbefale dig at investere i min bog, linkbuildingbogen – der består af mere end 200 a4-siders viden om links og linkbuilding.