Jeg sidder pt. i Italien i 33 graders varme, men kan samtidig se at vejret i Danmark er elendigt, og hvad er så bedre til at slå tiden ihjel end at bygge et par links til dit website? Derfor har jeg udformet denne korte guide til dig, med et par idéer til hvordan du med en lille smule arbejde kan samle en lang række relevante indgående links og samtidig skabe nogle værdifulde relationer. Det er samtidig links, der vil være svære for dine konkurrenter at kopiere.
Næsten ligegyldigt hvilken branche du befinder dig i, vil der findes en lang række hjemmesider der er nært beslægtet til dit eget eller som handler om præcis det samme. Dem finder du nemt, ved at søge efter de søgeord, du gerne selv vil ranke på. Tricket er nu at finde sider, som ikke er direkte konkurrenter med dig, lave lidt research og herefter kontakte dem med hjælp til at gøre deres website bedre. Og i retur bede om et link til dit eget website, det er altid god pli først at hjælpe og bagefter bede om en tjeneste retur og det er noget der virker.
Døde links
Døde links på en hjemmeside er både dårligt i forhold til søgemaskiner, men bestemt også i forhold til brugeroplevelsen på et site. Du kan med værktøjer som Xenu Link Sleuth eller Screaming Frog scanne efter døde links. Bruger du Chrome, er denne extension uundværlig til formålet. Når du har genereret en liste, tager du kontakt til webmasteren og fortæller om problemerne på sitet. Er der f.eks. tale om døde links i en blogroll eller i en artikel der er relevant for dig, kan du høre om linket kan blive skiftet ud med et link til dit site i stedet.
Gør deres artikler bedre!
Finder du artikler/sider på nogle af disse sider, som du mener du kan gøre bedre, så gør det. Tilføj et par paragraffer og kontakt nu webmasteren med din nye og bedre version af hans oprindelige artikel. De fleste webmastere vil nu være mere end hjælpsomme med et link retur – du har lige gjort hans artikel bedre, og det er noget de fleste sætter pris på.
Stave- og slåfejl
Finder du stavefejl og slåfejl, er dette også en oplagt mulighed for at tage kontakt, ret artiklen til og send din nye og bedre version til webmasteren og spørg samtidig om du kan få et link fra artiklen, du vil blive overrasket over hvor mange der rent faktisk siger ja og det tager dig ikke lang tid at gøre forsøget.
Tilbyd billeder og video
Du ligger garanteret inde med billeder eller video som du har copyright på. Find nogle gode artikler der hverken har billeder eller video og tilbyd webmasteren at bruge dine billeder eller videoer, det eneste de skal gøre til gengæld er at smide et link som tak for brug af dit copyrightede materiale. Det kan passende stå under din video eller dit billede.
404-sider
Finder du 404-sider på et relevant website, kan du benytte archive.org eller Google’s cache hvis siden er gået død for nyligt, til at se det tidligere indhold. Brug dit favorit linkanalyseværktøj til at finde ud af om siden har indgående links. Har den det, laver du nu en lignende artikel og smider den op på dit website. Kontakt herefter de websites der linker til artiklen, og fortæl dem at de nu linker til en 404-side, men at du tilfældigvis ligger inde med en artikel om præcis det samme, de kan linke til i stedet.
Ja, døde links er en yderst effektiv tilgang, og når først man begynder at arbejde med det for alvor, finder man hele tiden nye metoder til at være hjælpsom overfor webmasters.
Præcis og vil man smide lidt penge efter det, er der næsten sikker gevinst, hvis man udarbejder infografikker til de sider man gerne vil have links fra. De kan laves relativt billigt.
Lige præcis, Henrik.
Det er virkeligt nøglen til succes med linkbuilding lige at tage tre skridt mere fremad, når alle andre forlængst er blevet trætte og har givet op. Det er der guldet er begravet :-)
Jeg bruger selv “Check my links” til at finde døde links, og det er virkelig effektivt.
Man skal dog være opmærksom på, at har linket, man checker, en lang svartid, så melder pluginnet linket som dødt. Derfor: Dobbelttjek om linket virkelig er dødt, f’ør du bruger tid på at kontakte hjemmesideejeren.
Jeg bruger selv Screaming Frog på alle sider jeg lægger live. Flere gange har det redet mig fordi jeg har glemt at give Google adgang til sitet.
Og det er også et godt tool at bruge en gang imellem på ens kunde sites, og så sende en liste med sider der evt er 404 eller andet. Jeg har dog en del gange oplevet problemer med specieltegn i URLer m.v.
Godt tip Henrik.
Ja der er ok varmt hernede i disse dage, selvom idag har været mere moderat med en god del blæst i Milano :)
Hvor befinder du dig?
Godt du kunne bruge det Steffen.
Vi har ikke haft blæst her i dag, men det havde vi i går, det er dog hjerteligt velkommen, da varmen ellers er nærmest udholdelig her.
Er i nærheden af Firenze, på en vingård, skål ;-)
God artikel, med mange brugbare elementer :D Thumbs up!
Gode råd hvis man er gået i stå med sin linkbuilding. Nogle gange kan det betale sig at tænke uden for boksen ;)
PS. Vi ligger stabilt på 30+ hver dag her i thailand ;)
Godt tip, og nemt at gå i gang med – også for en nystartet blogger som mig der er helt grøn i linkbuilding :-)
Det var da en fantastisk nem og overskuelig “guide” eller gode råd til en nybegynder som mig, jeg er så dårlig til at det her link building men disse metoder kunne måske give lidt pote :) jeg håber det virker og jeg vil lige se om jeg kan finde et par døde links med det samme rundt omkring :P Henter screaming frog – Done :)
Skulle der sidde nogle der ude som vil hjælpe med nogle links så skriv endelig :)
Endnu engang tak
Anders
Superfin artikel med gode råd og anvisninger :-)
Men hvad er dit “favorit linkanalyseværktøj”? Jeg søger nemlig et ordentligt linkanalyseværktøj til at finde indgående links (og evt PR på websitet hvorfra de kommer).
Mvh: Flis Jessup
Hej Henrik
Tak for nogle gode tips.
Jeg sidder med et (synes jeg selv) ret omfattende site, som er under konstant ombygning/udvikling – gennem et CMS system. Derfor er jeg sikker på en søgning efter døde links vil være HELT på sin plads.
Hvilken helt konkrete approach bruger du/ville du bruge til at kontakte webmasteren på et site, hvor du ønsker at “tilføje” eller rette i indhold?
Det er naturligvis et håb, at det vil blive taget positivt op – men kunne forestille mig at nogle ville være imod det.
Ja, tank for en lang række gode tips, som kun kan gøre min interne linkbuilding bedre.
Dejlig informativ site … tak for det!
Rigtig god artikel, som jeg bestemt vil bruge når jeg skal arbejde med linkbuilding på mit nye site.
Specielt idéen bag at gøre “artikler” bedre er bestemt relevant for mig, og klart noget jeg vil benytte mig af senere hen.
Super artikel. Er Google ikke også lidt “på nakken” af sites med for mange døde links ?
Kan helt klart anbefale Xenu. Genialt værktøj til at teste døde links og super nemt at bruge.