Jeg sidder pt. i Italien i 33 graders varme, men kan samtidig se at vejret i Danmark er elendigt, og hvad er så bedre til at slå tiden ihjel end at bygge et par links til dit website? Derfor har jeg udformet denne korte guide til dig, med et par idéer til hvordan du med en lille smule arbejde kan samle en lang række relevante indgående links og samtidig skabe nogle værdifulde relationer. Det er samtidig links, der vil være svære for dine konkurrenter at kopiere.

Næsten ligegyldigt hvilken branche du befinder dig i, vil der findes en lang række hjemmesider der er nært beslægtet til dit eget eller som handler om præcis det samme. Dem finder du nemt, ved at søge efter de søgeord, du gerne selv vil ranke på. Tricket er nu at finde sider, som ikke er direkte konkurrenter med dig, lave lidt research og herefter kontakte dem med hjælp til at gøre deres website bedre. Og i retur bede om et link til dit eget website, det er altid god pli først at hjælpe og bagefter bede om en tjeneste retur og det er noget der virker.

Døde links

Døde links på en hjemmeside er både dårligt i forhold til søgemaskiner, men bestemt også i forhold til brugeroplevelsen på et site. Du kan med værktøjer som Xenu Link Sleuth eller Screaming Frog scanne efter døde links. Bruger du Chrome, er denne extension uundværlig til formålet. Når du har genereret en liste, tager du kontakt til webmasteren og fortæller om problemerne på sitet. Er der f.eks. tale om døde links i en blogroll eller i en artikel der er relevant for dig, kan du høre om linket kan blive skiftet ud med et link til dit site i stedet.

Gør deres artikler bedre!

Finder du artikler/sider på nogle af disse sider, som du mener du kan gøre bedre, så gør det. Tilføj et par paragraffer og kontakt nu webmasteren med din nye og bedre version af hans oprindelige artikel. De fleste webmastere vil nu være mere end hjælpsomme med et link retur – du har lige gjort hans artikel bedre, og det er noget de fleste sætter pris på.

Stave- og slåfejl

Finder du stavefejl og slåfejl, er dette også en oplagt mulighed for at tage kontakt, ret artiklen til og send din nye og bedre version til webmasteren og spørg samtidig om du kan få et link fra artiklen, du vil blive overrasket over hvor mange der rent faktisk siger ja og det tager dig ikke lang tid at gøre forsøget.

Tilbyd billeder og video

Du ligger garanteret inde med billeder eller video som du har copyright på. Find nogle gode artikler der hverken har billeder eller video og tilbyd webmasteren at bruge dine billeder eller videoer, det eneste de skal gøre til gengæld er at smide et link som tak for brug af dit copyrightede materiale. Det kan passende stå under din video eller dit billede.

404-sider

Finder du 404-sider på et relevant website, kan du benytte archive.org eller Google’s cache hvis siden er gået død for nyligt, til at se det tidligere indhold. Brug dit favorit linkanalyseværktøj til at finde ud af om siden har indgående links. Har den det, laver du nu en lignende artikel og smider den op på dit website. Kontakt herefter de websites der linker til artiklen, og fortæl dem at de nu linker til en 404-side, men at du tilfældigvis ligger inde med en artikel om præcis det samme, de kan linke til i stedet.