Affiliate marketing

Affiliate marketing er en performancebaseret afregningsmodel, hvor annoncører betaler publishers for salg, fra brugere som de har henvist til annoncøren. Publishers tjener dermed kommission, på deres website, ved at annoncere for en annoncørs produkter eller ydelser. Salgene bliver registreret igennem cookies, der bliver lagt på brugernes computere, når de besøger annoncørens hjemmeside.

Affiliate markedsføring er et meget stort emne og der findes umådeligt mange affiliate-websites derude på Internettet – nogle af høj kvalitet andre af meget lav kvalitet. Hvis du vil gøre dig i Googles søgeresultater med en affiliate-website, skal du satse på at lave et af høj kvalitet, både funktionalitetsmæssigt så vel som indholdsmæssigt.

Google og andre søgemaskiner, ser ikke lige så positivt på affiliate websites, som på almindelige websider, da affiliate-hjemmesiders ultimative mål er at sende en bruger videre til et andet website. Google ønsker at sende brugere direkte til slutdestinationen, i stedet for først at lede dem igennem et website for så at nå den endelige destination.

I denne sektion, finder du alle artikler der omhandler eller delvist omhandler affiliate markedsføring, i forhold til Google og SEO.

Hvad er en annoncør?

En annoncør kaldes også for en merchant og er det website, der ønsker at få henvisninger. Formålet med henvisningerne kan både være i form af salg, men kan også være baseret på henvendelser eller blot flere besøgende til websitet. Oftest er der dog tale om websites, der har et produkt at sælge, som de ønsker assistance med at få markedsført igennem affiliates.

Hvad er en publisher?

En publisher er som navnet antyder, den der udgiver, hvilket i affiliate marketing regi, betyder det website som annoncerer for en annoncør – disse kaldes også for affiliates da de er affilierede sælgere af ens produkt.

Eksempler på kendte publishers i Danmark, kunne være Pricerunner.com, der udelukkende henviser til andre hjemmesider og deres varekataloger. Pricerunner bliver som publisher honoreret med en betaling fra annoncøren, når et salg forekommer.

Hvad er et affiliate netværk?

Et affiliate netværk er den virksomhed, der forbinder annoncører og publishers. Det er affiliate netværks opgave at sørge for at besøg og salg spores korrekt og at betaling fra publishers betales til annoncørerne.

Der findes mange store affiliate netværk, i Danmark er særligt Partner-ads.com og Adservice.com meget udbredt. Skal du gøre dig som enten annoncør eller publisher skal du have oprettet dig på et affiliate netværk.

Findes der andre navne for affiliate marketing?

Ja, kært barn har mange navne. Affiliate marketing går også under begreberne performance marketing, influencer marketing og referal marketing.