Indeksering

Indeksering

At blive indekseret i en søgemaskine, betyder at dit website er blevet gennemgået af søgemaskinernes botter, som kopierer og gemmer alt indholdet og følger alle links du har på dit website. På denne måde indsamler søgemaskinerne materiale fra hjemmesider og vurderer hvad en given side omhandler og hvilke ord den skal kunne findes på i deres indeks.

Hvis søgemaskinebotterne ikke har besøgt dit website, vil du ikke være indekseret i et søgeresultat, det er derfor vigtigt at du får crawlet dit website af søgemaskinernes botter, så du kan blive synlig i søgeindekset.

Indeksering sker ikke bare af sig selv

Hvis du har et helt nyt website, skal du ikke regne med at det bare lige sådan bliver indekseret af sig selv. Det kræver nemlig at søgemaskinernes botter bliver gjort opmærksom på din hjemmesides URL, hvis de ikke bliver det, finder de ikke dit website og så bliver det ikke indekseret og det vil dermed ikke kunne findes i søgeresultaterne.

Hvordan får man en hjemmeside indekseret?

Det er heldigvis nemt at få en hjemmeside indekseret, den mest sikre måde at få det gjort på, er at få et indgående link, der peger på din hjemmeside. Linket skal være fra en side, som Google i forvejen kender til og derfor crawler. Når eksempelvis Googlebot ser linket til din hjemmeside, vil botten gøre som botter gør og følge linket. Når søgemaskinebotten lander på dit website, scanner den siden, her scannes der for tekst, billeder og ikke mindst andre links. Finder botten interne links, som den bør gøre, følger den disse links og det er på denne måde at de får indekseret hele dit website. Derfor er det også alfa og omega at du har interne links til alle sider på dit website, uden links, ingen indeksering!

Googlebot kigger også på forskellige sociale medier og læser også det man kalder mentions, hvilket vil sige en benævnelse af et domænenavn, der ikke er markeret som et aktivt link. Skriver nogle derfor dit domænenavn uden at linke, kan du være heldig at Google følger linket og stadig indekserer dit website. Google har også adgang direkte til Twitter, så hvis du deler din hjemmeside her eller på Googles eget sociale netværk Google+ indekseres siden også. Herudover kan Google finde på at indeksere sider folk med deres Toolbar plugin installeret har besøgt eller brugere der benytter sig af Googles browser Chrome. Her er dog ingen garantier og jeg vil derfor altid anbefale dig at få et rigtig link fra en ekstern kilde, peget ind på dit website.

Der er ikke plads til alt i det synlige indeks

Selvom dit website bliver indekseret, betyder det ikke nødvendigvis at man vil kunne finde dit website i søgemaskineindekset, når der indtastes forskellige søgeord, men du vil altid kunne finde din side, hvis du tager en længere paragraf fra din side og søger på denne. Hvis du ikke kan finde din side ved at gøre dette, kan du være sikker på, at siden ikke er indekseret.

Der er kamp om pladserne i søgemaskinerne og ligger du ikke på første side på en given søgning, skal du ikke forvente at få nogen besøg. Det er helt normalt at en placering som nr. 14 ikke giver nogen besøg overhovedet!

Supplemental index

Google bruger desuden noget der hedder supplemental indeks eller supplerende indeks om man vil, her ligges alle de sider de har indekseret, som de ikke mener har den rette kvalitet til at nå ind i det rigtige søgeindeks. Har du siden med meget lidt originalt indhold eller sider stort set uden noget indhold, men måske blot en video, er der en stor chance for at dette ender i det supplerende indeks. Det er ikke anbefalelsesværdigt at ligge i det supplerende indeks, det bevidner nemlig at Google ikke bryder sig om det indhold du har og at kvaliteten er for lav. Har du sider der er af så dårlig karakter, at det lander i supplemental index, bør du sørge for at udelukke disse sider fra indekset, det andet kan skade dit website! Det kan gøres aktivt med noindex eller brugen af eksempelvis robots.txt.

Du kan se om dit indhold er i det supplerende indeks ved at foretage en søgning som du ved du kan findes på, gå nu alle søgesiderne igennem. Hvis du finder din side inden du når til den sidste side, hvor Google viser dig en besked som den du kan se herunder, er du i det rigtige indeks:

Kan du først finde dit website, når du har sagt ja til at se flere resultater inklusive de udeladte, er den pågældende side i det supplerende indeks.

Hvordan ser jeg, hvad der er indekseret på mit website?

Det er nemt at se hvad der er indekseret i de forskellige søgemaskiner, både Google og Bing understøtter forespørgslen site:. For at bruge denne hopper du ind på enten Google eller Bing og indtaster site:ditdomænenavn.dk, herefter lister søgemaskinen alle de sider som de har indekseret fra dit website.

Ofte stillede spørgsmål: Indeksering

Hvad betyder indeksering?

En hjemmeside og dennes indhold skal være indekseret, for at komme frem i søgeresultaterne. Indeksering betyder at søgemaskinernes botter har crawlet  en side, hvorved indhold og links på siden bliver kopieret og gemt. har søgemaskinernes botter ikke været forbi en hjemmeside, er denne ikke indekseret og dermed ikke synlig i søge indekset.

Hvordan bliver hjemmeside indekseret?

Man kan ikke regne med at en ny hjemmeside automatisk bliver indekseret. Søgemaskinernes botter skal nemlig gøres opmærksom på din hjemmesides URL. Den nemmeste måde at sikre sig at ens hjemmeside bliver indekseret, er at få en indgående link, der peger på ens hjemmeside. Dette link skal komme fra en side, som søgemaskinen allerede er bekendt med, hvorefter botterne vil blive ført over til siden for at crawle og indeksere den pågældende side.

Hvordan ved jeg om en hjemmeside er indekseret?

En hjemmeside skal være indekseret for at komme frem i søgeresultaterne. For at finde ud af om dit indhold eller din hjemmeside er indekseret, kan du som eksempel gå på Google eller Bings hjemmeside, der begge understøtter forespørgelsen site. Her indtaster du site:ditdomænenavn.dk, hvorefter søgemaskinen lister alle de sider som er indekseret fra din hjemmeside.