Du er sikkert allerede bekendt med begrebet linkbait, hvis ikke bør du lige læse denne artikel om emnet inden du læser videre her. Har du arbejdet med linkbait, har du sikkert også prøvet at fejle, for linkbait er ikke nemt og det kan samtidig være en enormt tidskrævende disciplin.

I dag vil jeg afsløre en lille metode for dig, som jeg har brugt med succes mange gange, fremgangsmåden er som sådan meget simpel, men alligevel ser jeg meget sjældent, at det bliver benyttet i praksis.

Du har lavet noget fantastisk indhold
Lad os sige du allerede har produceret noget fantastisk indhold, som du mener vil tiltrække massevis af links, du smider det op på dit website og pusher det rundt i dine sociale netværk, men reaktionerne er få og links ser du ikke mange af.

Lad os sige du har en tøj webshop
Lad os sige du har en tøj webshop og du har lavet en universal størrelsesguide, der kan omregne danske mål til engelske, amerikanske mv. Et fint stykke indhold, som mange vil finde brugbart. Lad os sige din shop hedder SejtToej.dk, du har smidt din kalkulator ind på en underside der hedder SejtToej.dk/universal-stoerrelsesguide.

Din størrelsesguide kan være interessant både for slutbrugere, men også dine konkurrenter, men dine konkurrenter vil ikke linke til dig og generelt set er der også en del almindelige Internetbrugere, der ikke linker til kommercielle sider.

Selvstændigt domæne i stedet for dit primære website
I stedet for at smide indholdet op på dit eget website, ja så opretter du et separat domæne til formålet. Find et sigende domænenavn, sæt siden op og registrer det i et personnavn, i stedet for virksomhedsnavnet.

Lav lidt links til websitet, så det begynder at stige i resultaterne, og gå nu herefter ind på relevante forums og del siden med dem der måtte kunne bruge den. Du vil nu se, at folk reagerer helt anderledes og at de vil begynde at linke til den.

Indhold på separat domæne, inden 301 redirect.
Indhold på separat domæne, inden 301 redirect.

Sørg for at holde siden super relevant og brug den ikke til andet, formålet skal være simpelt og meget nemt at afkode, det er blot en gratis service. Den slags elsker de fleste og generelt set, er det meget, meget nemmere at få links til indhold, der er lavet for brugerenes skyld eller hvad der ligner og ikke for omsætningens skyld.

Afvent, høst links og 301
Du vil efter noget tid, hvis alt går efter planen, have en masse links pegende ind på dit eksterne website. Når du mener du har samlet hvad du kan få, flytter du dit indhold ind på dit eget website og 301er det eksterne domæne ind på den nyoprettede side på din primære adresse og voila, du har skaffet en lang række links, du ikke ellers ville kunne have fået.

301 redirect når du er tilfreds med linkmængden
301 redirect når du er tilfreds med linkmængden

Med tiden kan det være, at nogle vælger at fjerne linket igen, når de finder ud af at du har rykket sitet, men i de fleste tilfælde, vil du kun miste en meget lille procentdel.