Artikelkataloger

Et artikelkatalog er et online katalog, hvor du kan tilmelde dine artikler. Meget ofte er disse kataloger imidlertid præget af meget dårligt skrevne artikler uden nogen form for substans. Idéen med artikelkataloger er sådan set god nok, desværre så spammere muligheden i dem, stort set fra barnsben af, hvilket har gjort at de alle dage har været oversvømmet med overoptimerede SEO-artikler med masser af udgående links.

Hvis du har rodet lidt med blackhat/grayhat SEO, har du sandsynligvis også allerede prøvet at autosubmitte artikler til hundredevis af artikelkataloger. Artiklerne behøves de fleste steder slet ikke at være unikke, og man kan slippe af sted med at poste autogenererede artikler.

Det vil sige artikler, der er sammenblandet på forskellige måder og hvor blot få ord er ændret, så de fremstår unikke. Denne slags artikler er forfærdelige at læse, men det er alligevel den slags, der præger langt størstedelen af de fleste artikelkataloger.

Et artikelkatalog er et katalog, hvor du kan dele dine artikler.

Et artikelkatalog er et katalog, hvor du kan dele dine artikler.

For en del år siden, da det stadig var muligt at finde kvalitetsartikler, var der en anden finesse ved artikelkatalogerne. Det skete nemlig ofte, at ens historier blev bragt på andre websites, som ønskede ”gratis indhold”. Her blev artiklerne ofte stående med links, og det var derfor en rigtig nem måde at tilrane sig en masse indgående links på.

Selv har jeg benyttet artikelkataloger, men gør det ikke mere. De er desværre præget af alt for meget spam og dårligt autogenererede artikler, og den slags vil jeg helst ikke have associeret de websites, jeg arbejder på, med.

Men det betyder ikke, at du ikke kan have masser af glæde af artikelkatalogerne. Husk blot på at de links, du får her, ikke er af den højeste troværdighed, da alle kan få et link herfra. Du skal derfor gerne have nogle unikke og troværdige links ind til dit website i forvejen, der kan støtte op om, at du altså er legitim nok. Hvis du ikke har dette, vil jeg ikke anbefale dig at etablere denne type lavkvalitetslinks.

Vil du have hjælp til SEO?

Henrik Bondtofte

Left Menu Icon