Black Hat

Definitionen black hat er oprindeligt et hacker udtryk, som SEO-branchen har adopteret, og betyder kort fortalt, at man bruger beskidte tricks til at opnå bedre placeringer i søgeresultaterne og med det menes, at man bryder Googles retningslinjer.

I hackerverdenen bruger man begrebet på samme facon, der er dem der arbejder med sikkerhed og prøver at optimere sikkerheden i systemer, software mv. de kaldes for white hat, mens de IT-kriminelle der søger at trænge ind, kaldes for black hat.

Den grundlæggende forskel på hackerverdenens definition og SEO-verdenens er, at en black hat SEO ikke nødvendigvis bryder gældende lovgivning, men i mange tilfælde kun bryder Googles egne retningslinjer.

Black Hat SEO = At bryde Googles retningslinjer i kampen om bedre placeringer.

Black Hat SEO = At bryde Googles retningslinjer i kampen om bedre placeringer.

Black Hat SEO-folk ved ofte meget om søgemaskinernes svagheder, og søger at udnytte disse til personlig vinding i søgeresultaterne. Modsat manges opfattelse er det ikke alle black-hat SEOere der spammer, dette er også årsagen til, at vi ikke blot definerer black hats som spammere.

Hos Bondtofte & Co. har vi arbejdet meget med black hat i tidernes morgen, hvor der fandtes meget effektive former for black hat SEO, der var tæt på risikofrit. Vi har dog aldrig defineret os selv som black hats, men tror på at det kræver viden ud over det sædvanlige, hvis alle slag skal vindes i søgemaskinerne. Hvis man ikke ved hvordan søgemaskiner fungerer og hvordan de kan spilles, har man ikke den nødvendige indsigt! Nu til dags, arbejder vi i Bondtofte & Co. kun med det der defineres som white hat SEO.

Synonymer: Black hat SEO, spammer, SEO spammer

Vil du have hjælp til SEO?

Henrik Bondtofte

Left Menu Icon