Det er efterhånden noget tid siden jeg har opdateret min blog, jeg har haft rygende travlt og arbejder sideløbende på et længere blogindlæg, men indtil det er klart har jeg lige kastet et par hurtige lørdagstips sammen som jeg håber du kan bruge.

Du skjuler intet for søgemaskinerne som privat registrant

Hvis du tror at du kan skjule dine relationer til et domæne ved at bruge privat registrering tager du fejl. Når du bestiller udenlandske domæner kan du skjule dine registreringsoplysninger i den offentlige WHOIS database, i Danmark kan du kun hvis du har hemmelig adresse. Men Microsoft, Yahoo og Google er alle registranter og de er udmærket i stand til at se dine registreringsoplysninger selvom de ikke står i den offentlige database.

Der findes massere af måder at sløre tilhørsforholdet på et domæne, noget jeg ikke vil komme nærmere ind på her, men skjult registrant er altså ikke en af dem.

Pas på med hvem du linker til

Hvis du har din domænetrust kær, hvilket du bør, skal du være forsigtig med hvem du linker ud til, TrustRank  beregnes ud fra hvor mange led der er imellem et site og spamdomæner.

Det kan altså direkte påvirke dit sites score når du linker ud til domæner der fremstår spammy, eller når du linker til domæner der linker til spammy sites.

Spamkommentarer kan påvirke dine rankings!

Der er dem der tror at spamkommentarer ikke kan gøre nogen skade på et sites placeringer, det passer naturligvis ikke. Selvom kommentarlinks per default ikke er særligt stærke, er det stadig udgående links og selvom søgemaskiner godt ved at det ikke er dig der linker ud, er det stadig dit ansvar at moderere de kommentarer der kommer på dit site.

På en blog er det ikke den største udfordring at holde styr på spamkommentarer, men driver du et større site med et tilknyttet forum kan det være en helt anden sag.

Jeg har her et konkret eksempel, et site faldt voldsomt i organisk trafik, jeg kiggede derfor nærmere på sitet og fandt en masse spamkommentarer i sitets forum. Der blev renset ud i kommentarerne og 2 dage efter steg trafikniveauet igen til dets normale. At holde styr på de udgående links er også en vigtig del af SEO.

Kommentarspam påvirker dit site