408 request timeout 

408: Request timeout

408: Request timeout

 

En 408 Request Timeout error besked er en http status kode, som kommer frem, hvis browseren oplever længere ventetid end den havde forventet. Hjemmesiden man forsøger at besøge “pauser ud”, fordi forbindelsen til browseren tog for lang tid, at opdatere for den server der forespørges på.

408-fejl kan skyldes dårlig internetforbindelse

Hvis der optræder en 408 Request Timeout på en server, kan det skyldes at internetforbindelsen på den pågældende computer, ikke kører optimalt. Klienten har med andre ord ikke kunne modtage data, i det omfang serveren har sendt den.

En 408-fejl betegnes som en “almindelig“ fejl og er ofte midlertidig. Fejlen kan ofte løses ved, at opdatere den pågældende hjemmeside.

Hvis en opdatering af siden ikke virker, kan løsningen måske findes ved at lukke browseren helt ned og åbne den op igen efter lidt, alternativt kan den pågældende URLs søges nået igennem en anden browser.

Kan også skyldes andre eksterne faktorer

Det er ikke altid klienten, der er problemet, ofte kan det også være serveren, der simpelthen er for lang tid om at svare. I disse tilfælde går 408 fra at være en klientbaseret fejl til en serverbaseret, hvilket medfører problemer i søgeresultaterne – for det betyder også at Googlebot, vil få returneret en 408 request timeout.

Årsagen til dette kan være mange, hvis websitet befinder sig på en delt server, kan problemet skyldes overbelastning af en af de andre hjemmesider der bliver hosted på selvsamme server og som derfor påvirker ydelsen af den samme server.

Det kan dog også skyldes, at den server du befinder dig på, simpelthen ikke har kapaciteten til at håndtere det trafikniveau, der kommer ind på websitet.

Problemet med 408 Request Timeout

En 408-fejl oplevelse kan skræmme mange potentielle kunder væk fra din hjemmeside, og måske endda lokke dem over på din konkurrents hjemmeside. Det er derfor meget vigtigt at få løst, hvis altså fejlen, skyldes den server dit website ligger på.

Google ser disse fejl

Google ser en 408-fejl som dårlig kvalitet for deres brugere og dette kan og vil trække ned i den overordnede kvalitetsvurdering af websitet.

Det er dit eget ansvar, som websiteejer, at sørger for at have den fornødne serverkapacitet, der hvor du vælger at hoste dit website.

Hvordan håndterer man 408 request timeouts?

Hvis 408 request timeouts ikke er midlertidige og problemet forefindes serverside, bør du finde dig en bedre server at hoste dit website på.

Det er derfor essentielt at få tjekket og vurderet hvorvidt fejlen er klient- eller serverbaseret.

Ofte stillede spørgsmål: 408 fejl

Hvad er en 408-fejl?

En 408 Request Timeout melding, er en http status kode, der opstår hvis browseren oplever længere ventetid, end den havde forventet. Hjemmesiden man gerne vil besøge melder altså ”pause” fordi forbindelsen til browseren er for lang tid om at opdatere den server, som der forespørges på.

Hvorfor får jeg en 408 fejlmelding?

Når der opstår en 408 Request Timeout på en server, skyldes det ofte at internetforbindelsen ikke kører optimalt. Brugeren har altså ikke kunne modtage data i det omfang, som serveren har sendt den. En 408-fejl vil derfor ofte være midlertidig og kan løses ved at stabilisere internetforbindelsen.

Hvordan løser jeg en 408 fejlmelding?

Årsagen til en 408 Request Timeout på en server, skyldes ofte dårlig internet forbindelse og kan i denne sammenhæng betegnes som en midlertidig fejlmelding indtil internetforbindelsen er stabiliseret. Det kan også være en ide at lukke browseren helt ned og begynde forfra, eller forsøge sig med en alternativ browser til at finde den ønskede URL. Fejlmeldingen kan dog også skyldes, at den server du befinder dig på, ikke har kapacitet til at håndtere det trafikniveau, der sendes fra hjemmesiden.