302 Redirect

http svarstatuskoden 302 fundet, er en fælles måde at foretage en URL viderestilling på. Svarstatuskoden fortæller brugere og søgemaskiner, at siden er flyttet midlertidigt og at den dermed vil være tilgængelig på samme URL, på et senere tidspunkt.

Et http svar med denne statuskode, vil tilføje en ekstra URL i lokations headeren. Brugeragenten, for eksempel en webbrowser, bliver inviteret til at lave et andet men ellers identisk forespørgsel til den nye URL, der er sat i lokationsfeltet.

Brug 302 redirect, når du flytter en side midlertidigt.

Brug 302 redirect, når du flytter en side midlertidigt.

302 Redirect Overfører ikke linkværdi

302 redirects overfører ikke nogen linkværdi, ligesom det eksempelvis er tilfældet med et 301.

Årsagen til dette, er at man med et 302, fortæller Google og de andre søgemaskiner at siden blot er midlertidig flyttet og at indholdet snart vil være at finde på den gamle adresse igen. Derfor er der ingen årsag til at lade linkværdi flyde videre til en ny adresse, som kobles af igen på et senere tidspunkt.

Ofte stillede spørgsmål: 302 redirects

Hvad er 302 redirect?

En 302 omdirigering er en funktion, der midlertidigt fører brugeren over på en anden side. Med en 302 omdirigering fortæller man Google og andre søgemaskiner, at siden kun er midlertidigt flyttet, og at den gamle side ikke skal fjernes fra søgemaskinernes indeks.

Hvornår skal man bruge 302 redirect?

I forhold til SEO er det af afgørende betydning at der oprettes de korrekte redirects. Et eksempel på et tilfælde, hvor en 302 er den korrekte fremgangsmåde er f.eks. ved oprettelse af midlertidige tilbud på produkter, hvorefter produktet skal tilbage på dets oprindelige landingsside.

Hvad er forskellen på 301 og 302 redirect?

Forskellen mellem 301 og 302 redirect er, at man med en 301 omdirigering flytter et indlæg permanent, hvorfor den gamle lokation slettes, hvorimod man med en 302 omdirigering flytter et indlæg midlertidigt, hvorved den gamle lokation gemmes, så det midlertidigt flyttede materiale på sigt kan vende tilbage dertil.