Mange CMS-systemer har den svaghed at der skabes flere stier til samme indhold, i nogle systemer som i Joomla CMS kan alle artikler tilgås fra hver eneste kategori. Men når der ingen links er til disse sider, indekseres de normalt ikke. Der skal dog ikke mere end et enkelt dårligt skrevet plugin til at generere en stor mængde duplicate content.

Et eksempel på problematikken kunne være som følger:

En artikel oprettes og den ligges i kategori1, artiklen har vi kaldt titel1. Med Joomlas core SEF indstilling, kunne URL eksempelvis se sådan her ud: www.ditsite.dk/kategori1/121-titel1

Du har formegentligt mere end en kategori, lad os sige at du også har en kategori ved navn kategori2. Indtaster du www.ditsite.dk/kategori2/121-titel1 i adressefeltet vil du kunne tilgå samme artikel men med en helt ny URL. Lad os sige du har 6 kategorier, så har du i princippet samme artikel liggende 6 steder, en original og 5 duplikerede.

Efter Joomla version 1.6 kan dette ikke længere lade sig gøre, desværre benytter rigtigt mange sig stadig af version 1.5.

Hvad skal der gøres?

Google skal have at vide hvilken URL der er den rigtige og de duplikerede artikler skal 301 redirectes til originalkilden. Det er jo som sådan simpelt nok, men hvis du har flere tusinde artikler der skal redirectes bliver det en hård og meget tidskrævende opgave. Netop derfor er dette lille plugin blevet udviklet, da jeg stod i en konkret situation hvor der fandtes over 10.000 duplikerede artikler der skulle tages vare om.

Hvordan fungerer dette plugin?

Vi kan ikke bare gætte os frem til hvad den rigtige URL hedder, men det ved Joomla heldigvis allerede, vi kan derfor bruge denne viden til at lave et plugin der automatisk opretter 301 redirects på alle URLs til originalkilden.

Du kan downloade dette plugin her.

Det står dig frit for at bruge det på alle de sider du har lyst til. I princippet kan dette plugin også udarbejdes til en lang række andre CMS, hvis det har interesse kan det være der bliver kigget på det ved lejlighed.