Forrige år var jeg med min partner i Bondtofte & Co, Bjørn Kryger, en tur til USA, nærmere bestemt Californien. Vi skulle til SMX West og prøve en af de helt store udenlandske konferencer af. I forbindelse med arrangementet, var alle deltagere også inviteret til Google Dance i Googleplex.

Hvad er Google Dance?

Oprindeligt brugte man begrebet Google dance, når Google lavede større opdateringer i deres organiske søgeresultater. Der var en gang, hvor Google ikke konstant opdaterede søgeresultater på tværs og her kørte opdateringer i større runder, hvor der virkeligt blev ændret i placeringerne. Dette skete ca. hver måned.

Det var altid en spændende tid, der skulle vise om ens website havde opnået forbedringer eller stod til at tabe trafik. Opdateringerne varede som regel i et par dage og det var derfor ikke unormalt, at man kunne finde sit website på mange forskellige positioner i disse dage, mens alle Googles indekses blev opdateret og synkroniseret. Først når dansen var slut, var det muligt at lokalisere de nye placeringer med sikkerhed.

Den dag i dag danser Google ikke mere på samme måde og derfor er udtrykket også dødt i forbindelse med SEO. Det skete for mange år siden, da Google gik væk fra de faste månedskørsler og begyndte at køre kørsler oftere.

Hvad er Googleplex?

Googleplex er Googles hovedkontor i Mountain View, Californien. Ca. 40 minutters kørsel fra San Francisco. Området refereres ofte til med det lidt populære navn Silicon Valley. Googleplex er en fælles betegnelse for en stor række af Googles bygninger i området.

Navnet er kommet til grundet bygningernes arkitektoniske udtryk og beliggenhed og det er naturligvis en sammentrækning af ordene Google og complex.

Mig foran Googleplex

Mig foran Googleplex

Google dance blev i stedet til en fest

Google valgte i mellemtiden at arrangere en årlig fest i Googleplex, som de døbte ”Google Dance”, der ofte har været arrangeret i forbindelse med større SEM-konferencer i nærheden af Googleplex.

Google har holdt rigtigt mange af disse arrangementer tidligere, men stoppede på et tidspunkt med dem igen og holdt mange års pause, før de i 2017 igen åbnede dørene op for et Google Dance og der var Jeg tilfældigvis til stede, da dette skete under SMX West i San Jose 2017.

Festen skulle foregå om torsdagen hvor konferencen fortsatte dagen efter igen. Omkring kl 18 om torsdagen skulle alle deltagere mødes ude foran lokalerne i San Jose som SMX West blev afholdt i. Alle deltagere blev herefter samlet op i Google-busser, der skulle køre os til Mountain View, hvor Googleplex som før omtalt er at finde.

Googleplex kan ses på lang afstand, ligesom mange af de andre store tech-virksomheder der er at finde i Mountain View. Der er dog langt imellem virksomhederne og de ligger ikke klods op og ned af hinanden, som man måske kunne forvente. Faktisk var der rigtigt langt imellem virksomhederne og turen i bussen tog også næsten en time før vi nåede vores destination, Googleplex.

Første indtryk

Efter vi ankom til Googleplex, er det første man ser en masse folk der kører rundt på Google cykler, skateboards og alle mulige andre transportformer, som står frit tilgængeligt på ”campus”, for alle medarbejdere og besøgende.

Der er gang i den på pladsen udenfor bygningen og medarbejdere sidder forskellige steder og arbejder, snakker og spiser. Der er adskillige steder, hvor man kan få noget at spise og fælles for alle stederne, er at det er noget virkeligt lækkert mad, som Google stiller til rådighed for deres ansatte. Jeg har endnu til gode at prøve en virksomhedskantine der er bare i nærheden af den, som Google-medarbejderne får stillet til rådighed.

Vi gik også lige forbi det efterhånden ret kendte t-rex skelet, som Google har købt og stillet op i deres forhave, den kan du se et billede af herunder:

T-rex

T-rex

Herefter var det at stille sig i kø til lokalet, hvor Google Dance skulle afholdes. Her fik man uddelt sin personlige Google-dance t-shirt, en t-shirt det lykkedes mig at glemme, da vi tog hjem fra festen igen.

Da vi kom ind i festlokalet, var der allerede meget høj musik, der var ikke overraskende DJ på og et kæmpe lysshow og der var samtidig banners for Google Dance over det hele.

DJen i gang med at underholde til Google Dance

DJen i gang med at underholde til Google Dance

Gang i nørdfesten

Vi blev budt velkommen af en række Googlers, her i blandt Gary Illyes. Her fik man en masse sjove historier om tidligere Google Dances og sjove historier fra campus generelt. Bagefter var der spise og drikke ad libitum og festen var i gang.

En rigtig hyggelig aften, hvor man fik mulighed for at tale med mange internationale SEO-folk og Googlers, der ellers kan være svært tilgængelige.

Jeg fik mig blandt andet en rigtig god snak med Googles Gary Illyes, A.J Kohn (BlindFiveYearOld.com) og Bill Hartzer, sidstnævnte er det nok kun folk der har været i SEO-branchen i rigtigt mange år der kan huske.