Nøgleord

Nøgleord er de ord og de fraser, som er relevante for dit website. De nøgleord og de fraser der er relevante for dit website, er de ord og sætninger, som din målgruppe benytter til at beskrive de varer og/eller ydelser som du tilbyder.

Det er derfor helt essentielt at forstå en målgruppes brug af nøgleord, for at kunne kortlægge og opbygge et website korrekt, rundt omkring disse. Det er med andre ord vigtigt at benytte samme terminologi som din målgruppe, bruges en anden terminologi skabes der det der kaldes for et kommunikations gap.

Søgeordsanalyse

Særligt når det kommer til at søgemaskiner er nøgleord vigtige at forstå og mestre. Søgemaskiner bruger de søgefraser og søgeord som brugerne indtaster til at matche hjemmesider tematisk. Skal dit website dukke op, når en bruger søger på en specifik søgefrase eller et søgeord, er det en forudsætning at du har en side, der gør brug af disse nøgleord før end at der kan skabes et match.

Derfor er det endnu vigtigere at have en strømlinet kommunikation hjemmeside og bruger imellem.

Nøgleord er ikke en definition der ofte benyttes, heller ikke på dansk. Som med så mange andre fag ord inden for online markedsføring, har vi i stedet valgt at tage den engelske betegnelse keywords til os.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et nøgleord?
Et nøgleord er et ord, som din målgruppe benytter, når de søger efter de ydelser eller produkter du tilbyder.

Er der andre ord for nøgleord?
Ja, langt mere udbredt er termet søgeord eller keywords, som det hedder på engelsk.

Hvorfor er nøgleord vigtige?
Hvis du ikke benytter de nøgleord som din målgruppe benytter når de søger i søgemaskinerne, vil dit website ikke kunne tilbyde et match og derfor vil det ikke dukke op under en søgning, der ellers var relevant for dit website.

Vil du have hjælp til SEO?