Hvis du arbejder med SEO, vil du gerne se de resultater som den typiske bruger ser, og ikke en række resultater der er farvet af din tidligere søgehistorik. Det kan du som bekendt gøre ved at redigere i nogle parametre i Google’s søgestreng, men det er besværligt og der findes en lettere løsning og den får du her.

Istedet for at rette i parametrene manuelt på hver eneste søgning du laver, kan du definere dette som et bogmærke og kalde parametrene kombineret med en søgning direkte i adressefeltet, dette virker både i Firefox og Chrome.

Det gør du på følgende måde.

  1. Åben Firefox.
  2. Klik på bogmærker.
  3. Klik på Organiser bogmærker.
  4. Opret en ny mappe, kald den eksempelvis ”Søgninger”.
  5. Højreklik og vælg nyt bogmærke.
  6. Giv bogmærket et navn efter eget valg, jeg har valgt at kalde min Dansk Google søgning.
  7. I placering indtaster du nu følgende: ” https://www.google.dk/search?&q=%s&pws=0”
  8. I stikord indtaster du den streng du vil taste inden du taster din Google forespørgsel (søgning), hold den kort da du vil bruge den ofte. Jeg har valgt at kalde min danske for ”agdk”, kort for ”Anonym Googling Danmark”.
  9. Klik tilføj og du er færdig.

 • Hop nu til dit adressefelt og indtast din streng samt din forespørgsel og tryk enter.
 • Du har nu udført en anonym søgning. Som du kan se er parametrene blevet tilføjet søgningen, sammen med din søgestreng.

Det er nemt at tilføje ekstra lande, f.eks. kunne vi tilføje endnu et bogmærke hvor vi bruger samme streng, men i stedet for .dk skriver .se. Hos mig er stikordet til den svenske søgning ”agse”, hvad du selv kalder den står dig frit for. Tilføj så mange lande som du ønsker!

Husk på at søgninger stadig er lokationsbaserede og at der er forskel på søgeresultatsider på tværs af datacentre, resultaterne vil derfor stadig kunne variere alt efter hvor du befinder dig.

Laver du søgninger på google.se, google.de mv. er det en god idé at forbinde igennem en proxy med en IP fra det pågældende land, for det mest retvisende resultat. Bruger du Chrome skal du blot kopiere dine Firefox bogmærker over for at få dette tip til at virke.