SEO (Search Engine Optimization)

Vil du have flere kunder på internettet?

SEO eller Search Engine Optimization er betegnelsen for det arbejde der ligger i at optimere hjemmesider til søgemaskinerne. Ligegyldigt om du tilbyder fysiske produkter gennem en webshop, serviceydelser eller information, kan SEO hjælpe dig med din synlighed i søgemaskinerne.

Der er mange fordele ved SEO; brugere har større tiltro til de organiske resultater i forhold til de betalte, og når 8 ud af 10 forbrugere begynder deres købsproces på nettet, er det selvfølgelig her du skal findes. Her på denne side, vil jeg følge dig igennem de forskellige parametre man arbejder med.

På denne side kan du lære om de forskellige aspekter inden for SEO og de forskellige arbejdsområder. Du kan både købe dig til hjælp her på siden, som en professionel service eller prøve at dygtiggøre dig selv, ved at læse mere.

Brug for hjælp til SEO?

Udfyld formularen med dit fulde navn, email og telefonnummer, og du vil blive kontaktet hurtigst muligt.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefonnummer

Opnå topplaceringer

Ram din målgruppe

Mærkbare resultater

Bliv klogere på SEO → eller få professionel hjælp!

SEO

Få flere relevante besøgende til dit website med god SEO. Læs om emnet her på siden eller få professionel hjælp.

Linkbuilding

Links er det vigtigste element, for gode placeringer i Google. Et link fungerer som en stemme, nu flere du har, nu vigtigere er du.

Hastighedsoptimering

Et moderne website må ikke være over et sekund om at loade. Det bør faktisk loade på under 500 ms. hvis det er godt optimeret.

Teknisk SEO

Teknisk SEO er et bredt emne, der dækker over alle tekniske optimeringsmuligheder. Teknisk optimering er en meget vigtig del af søgemaskineoptimering.

Sociale medier

Sociale medier spiller også en rolle inden for SEO og de vil komme til at spille en langt større rolle inden for de næste par år.

Annoncering

Får du ikke nok organisk trafik, kan du supplere op med annoncering. I langt de fleste tilfælde, kan det betale sig både at købe annoncering og arbejde på de organiske resultater.

On-Page SEO

Når der arbejdes med SEO, er en af de første ting man kigger på webplatformen og dens evne til at styre udenom de tekniske udfordringer, som mange af disse byder på. Disse tekniske udfordringer kan forhindre dit sites evne til at blive placeret højt i de organiske søgeresultater, og det skal udbedres før man går ind og kigger på de næste parametre i on-page SEO.

Sidetitler / Titeltag
En sidetitel eller titeltag om man vil, oplyser både brugere og søgemaskiner om den pågældende sides emne. Sidetitlen skal derfor være sigende, nøjagtig og samtidig have en klar CTA (Call To Action), der får den søgende ind på hjemmesiden.

SEO - Sådan virker SEO
teknisk-seo-analyse

Få min hjælp

Teknisk optimering

Din sidetitel er din annonce på Google
Basalt set, kan du betragte din sidetitel som den titel på din annonce, for når din side dukker frem i søgeresultaterne, er det den der skal fangeren brugeren, sammen med din META-description. Din sidetitel er en af de vigtigste elementer, som du kan skrue på, Google ligger stor vægt på hvad der står i din sidetitel, hvordan det er formateret og i hvilken rækkefølge ordene kommer i.

Søgeord i din titel
Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser i forhold til dine vigtigste søgeord for den pågældende side, du kan sagtens have flere søgeord i titlen, men lav det som en hel og sigende tekststreng, så du er sikker på, at brugerne også får lyst til at klikke på resultatet. Du kan være placeret nok så godt, men hvis de søgende vælger at klikke på de andre resultater, fordi de har en bedre titel, er du lige vidt.

Pas på med at bruge dine søgeord, for meget
I gamle dage (læs for få år siden), var det normalt at man søgeordsstuffede sine titler, netop fordi Google lytter så meget til, hvad der står i den. Og det virkede skam også, men Google blev smartere og den dag i dag, kan du risikere slet ikke at blive vist, hvis du skriver dine søgeord for frekvent i både tekst og titler. Så sørg nu for at holde dig på god jord, med både Google og de søgende. Brug dit primære søgeord og måske et til to ekstra, men brug det i en sætning og placer dine søgeord hvor det giver mening, fremfor altid at sætte dem forrest.

Meta descriptions (Beskrivelser)
En sides meta description, er den bagvedliggende beskrivelse og er en slags opsummering af siden indhold, til både Google, søgende og andre søgemaskiner. Hvor din sidetitel er din overskrift for din annonce, er meta beskrivelsen din sælgende og supplerende tekst, der støtter op omkring din sidetitel, men samtidig fortæller mere om hvad man kan forvente at finde på siden.

META Description med Microformater.

META Description med Microformater.

Google lytter ikke altid til din egen beskrivelse
Det er ikke altid at Google vælger at bruge din meta description, hvis en bruger har brugt en søgefrase, som findes på din side, kan Google vælge at fremhæve disse, da brugeren på denne måde er sikret at finde præcis det han søger, det sikrer dermed flere kliks og Google er vældig god, til at vælge de rigtige strenge, når det er nødvendigt.

Søgeord i descriptions, har ingen betydning for placering
Det har ingen betydning for din placering, om du placerer dine søgeord i dine meta descriptions, men det kan få flere søgende til at klikke på dit resultat, da søgeordet bliver fremhævet, hvis det findes i deres søgestreng. Så brug dine søgeord med måde i dine meta descriptions.

Læs mere om META descriptions i mit indlæg, 20 tips til dine META Descriptions.

Meta Keywords
Meta Keywords er en gammel måde at fortælle Google og de andre søgemaskiner om, hvad de kan forvente at finde på en side. I gamle dage, var dette det eneste søgemaskiner kiggede på og det var derfor ikke særligt svært at ligge højt på mange konkurrenceprægede søgeord og termer dengang.

META Keyword

Nej – Desværre… den går ikke længere

Den dag i dag, scanner Google dit indhold, dine titler og beskrivelser og danner sig selv et overblik over, hvad det forskellige indhold omhandler. Der er dermed ikke brug for META-keywords mere og du bør slet ikke bruge tid på dem, overhovedet. Tværtimod, giver det blot dine konkurrenter et indblik i hvad du gerne vil være godt placeret på og den information, har du bedre af, at holde for dig selv. Og lad os lige tage den igen, meta keywords har ingen betydning for SEO.

Header respons fejlkoder

En header responskode er en del af svaret, webserveren afgiver på en forespørgsel, uagtet om denne forespørgsel kommer fra en browser eller en bruger. Det er meget vigtigt at serveren returnerer korrekte Server Header Respons koder. Sider der findes på websitet, skal svare med en status 200 OK kode, mens sider der ikke findes skal svare med en 404-kode. Sider der melder 40x-fejl, bør 301 redirectes til en ny passende URL.

Sider der er flyttet, skal svare med et korrekt 301 redirect. Der findes en lang række forskellige fejlkoder, dem du ofte støder på er 404, 403 og 402, samt 301 og 302. Herunder finder du en kort forklaring på, hvad de forskellige responskoder indebærer:

Fejlkoder:

  • 20x koder = Klient forespørgsler bliver succesfuldt modtaget.
  • 30x koder = Redirect-koder, der kræves handling fra brugeragenten før der kan svares korrekt fra serveren, eksempelvis kunne dette være et 301 redirect, hvor der peges videre på en anden side, der er den endelige destination for forespørgslen.
  • 40x fejl = Fejl der skyldes brugeren eller klienten brugeren benytter. Kan eksempelvis være at brugeren indtaster URL forkert, og en 404-fejlside sendes retur.
  • 50x fejl = Responsfejl der begynder med 5, indikerer at der er problemer med serveren.

Duplikeret indhold

Kort fortalt kan der være problemer med duplikeret indhold, som er et fænomen der opstår når den samme side, med identisk indhold kan findes på flere forskellige URL’er. Dette kan indebære indeksering af ligegyldige kategorisider, tag-sider, listesider, printsider og PDF-sider som mange CMS systemer kommer med per default.

Funktioner der kan være brugbare for dine læsere, men føre til direkte problemer for dig i søgeresultaterne. Heldigvis kan disse problemer altid løses, og det kan sagtens lade sig gøre at SEO-optimere et site, uden at gå på kompromis med brugervenligheden, som faktisk også er en vigtig del af SEO den dag i dag.

Duplicate content – en barriere for dit website
Duplicate content, er som sagt et stort problem og det er en af de tekniske barrierer på dit website, der bare skal løses. For Google bryder sig i den grad ikke om duplikeret indhold. Google foretrækker unikt indhold og de vil ikke vise mere end en version af den samme side, for flere versioner af samme side har dens brugere ikke noget at bruge til.

For at fjerne duplikeret indhold, skal du først vide hvor du skal kigge efter det og der er flere steder på et website, som det er oplagt at kigge på først.

Forsiden
I mange CMS-systemer, kan man tilgå forsiden af websitet ikke bare en gang, men to til mange gange. Forsiden er samtidig den stærkeste side på hele dit website, da det er her de fleste naturlige organiske links vil pege hen, samtidig er den bindepunktet og indgangsvinklen til resten af dit website. Derfor er forsiden også den vigtigste side på dit website og lige netop den side, du for alt i verden vil undgå er duplikeret.

indholdsanalyse

Følg mig på de sociale medier

[easy-profiles type=”round” size=”large” style=”colored” profile_twitter=”https://twitter.com/henrikbondtofte” profile_facebook=”https://www.facebook.com/henrik.bondtofte” profile_google=”https://plus.google.com/+HenrikBondtofte” profile_linkedin=”https://www.linkedin.com/in/henrikbondtofte” profile_pinterest=”https://dk.pinterest.com/henrikbondtofte/” profile_instagram=”https://www.instagram.com/henrikbondtofte/”]

Fremtidens SEO - Oplæg (40 mins)

Mange indgangsvinkler til forsiden
Mange CMS-systemer, kommer som sagt med flere indgangsvinkler til forsiden, i mange systemer vil der være oprettet en side der hedder forside eller frontpage, som ses efter selve domænenavnet. Hvis dit website er tilgængeligt på en sådan, har du med stor garanti et duplicate content problem.

Men inden du skynder dig at ringe til din SEO-leverandør, bør du lige tjekke kildekoden på din forside en gang og se om der forefindes et canonical tag, der peger på din primære forside, hvilket vil være dit domænenavn. Finder du en sådan, har du ikke et problem. Tjek alle versioner af din forside efter canonical tag, findes dette ikke skal du enten have lavet dette eller bruge min foretrukne metode, et 301 redirect også kendt som en permanent flytning.

Kategorisider
Hvis du driver en webshop eller har en stor blog eller et helt almindeligt indholdssite, med massere af indhold, bruger du formegentligt sidenumeringsresultater, som er en samling af links, dybere ned i dine kategorisider. Disse sider vil som ofte have samme sidetitel og samme indhold, som din første kategoriside og det betyder duplikeret indhold. Der er flere måder at løse denne slags duplikeret indhold på, den første jeg vil anbefale dig at bruge er rel=next rel=prev, som er et tag, der fortæller Google, at her er der godt nok en listevisning, men det er et stort sammenkædet dokument, som blot strækker sig over flere sider.

Et andet løsningsforslag, kunne være at sætte noindex, follow ind på de ekstra kategoriseringssider, som fortæller Google at de ikke skal smide listerne i index, men stadig følge links og crawle dit website.

Er denne løsning heller ikke en mulighed kan man også bruge canonical tag, til at fortælle Google, at der forefindes flere sider her der er identiske, men det er den primære vi vil have vist. Canonical tagget tilføjes på alle ekstra listevisninger og peger på den primære kategoriside.

Sorteringsmuligheder
De fleste CMS-systemer kommer med en eller flere sorteringsmuligheder, en fin finesse for brugeren men et stort problem i forhold til søgemaskinerne, som finder og indekserer alle disse sorteringsmuligheder, som i bund og grund, blot er de samme sider, sorteret anderledes.

Til dette vil jeg anbefale dig at bruge canonical tag, da hvis brugere linker til en ikke primær side, vil linkjuicen pege videre på den rigtige URL. I sådan et setup her, kan man desværre ikke benytte sig af 301 redirects, da det ville ødelægge sorteringsfunktioner og gøre dem ubrugelige og dermed ødelægger man brugeroplevelsen.

Kan der ikke benyttes canonical tag af den ene eller anden grund, må man benytte sig af noindex, follow.

Websitearkitektur er vigtig når vi taler SEO

Hvordan du kategoriserer dit indhold, er ikke ligegyldigt. Det gælder om at sørge for at søgemaskinebotterne kan navigere ordentlig rundt på dit website og prioritere dine vigtigste emneområder først i hierarkiet. Det gælder om at sortere dit indhold i en klar hierarkisk opbygning, og det kan i bund og grund sammenlignes med et godt gammeldags arkivskab.

Er indholdet i arkivskabet ikke sorteret ordentligt efter emne, navn mv. kan det være svært at finde de ønskede dokumenter, og det er netop sådan du skal betragte dit website.

Du skal ikke lade søgemaskinerne bestemme hvad der er vigtigst – det er din opgave! Selvom søgemaskinerne den dag i dag er langt mere sofistikerede end de var for 10 år siden, er de stadig ikke intelligent tænkende væsener som os, og de har brug for vores hjælp til at træffe de rigtige valg og beslutninger. Lader du søgemaskinerne bestemme, vil det være tæt på umuligt at opnå de bedste resultater med din SEO-indsats.

Brug for hjælp til SEO?

Udfyld formularen med dit fulde navn, email og telefonnummer, og du vil blive kontaktet hurtigst muligt.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefonnummer

HTTPS & SEO

HTTPS verificerer over for en server, at det er det rigtige website, som serveren kommunikerer med. Al denne kommunikation er krypteret, af samme årsag er stort set alle betalingsløsninger også baseret på HTTPS.

Generelt set bør alle websites der behandler transaktionsoplysninger benytte HTTPs af sikkerhedsmæssige årsager, men Google vil også gerne have at helt almindelige websites, gør sig brug af den sikre forbindelse, frem for den mere åbne HTTP-løsning. Google har siden 2015 advokeret for brugen af HTTPs på alle typer af websites, for at gøre Internettet mere sikkert og når Google beder os om at gøre dette, bør vi lytte.

Google selv, har været ude og fortælle at HTTPs allerede sidste år (2015) ville give et rankingboost, et mindre et af slagsen, men ikke desto mindre et rankingboost. Arbejdet med SEO går i meget bred forstand ud på at optimere processor, så længe de giver bare en lille fordel i søgeresultaterne og dette er en af de initiativer. På nuværende tidspunkt, får man ikke synderligt meget ud af at skifte over til HTTPs, men det er noget, der skal gøres, før eller siden. Står du over for en relancering af dit website, eller skal du skifte domænenavn, bør der tilknyttes et HTTPs-certificikat.

På nuværende tidspunkt anbefales det ikke at man skifter til HTTPs, hvis man i forvejen har rigtig gode placeringer, og at man generelt set, klarer sig godt i søgeresulaterne. Effekten af skiftet er for lille, til at det kan betale sig. Men dette kan ændre sig og det kan ændre sig hurtigt. Alle nyoprettede websites bør således oprettes med HTTPs frem for HTTP.

Det gælder om at tale samme sprog som dine kunder!
Ligegyldigt hvad du selv mener dine produkter eller ydelser hedder, er det vigtigt at du bruger de samme betegnelser som dine kunder, for det er dem de søger på og derfor dem du skal være synlige på. Dine søgeord og søgefraser finder du gennem en søgeordsanalyse – uden en søgeordsanalyse arbejder du i mørke, og det er hverken brugbart for dig eller de kunder der gerne vil finde dig og dine ydelser.

Forskellige værktøjer
Når man arbejder med søgeordsanalyser, kan man bruge en lang række forskellige værktøjer, som for eksempel Google’s eget søgeordsværktøj, til at vurdere hvilke ord der er lukrative for netop din forretning. Men der findes mange flere værktøjer, og det gælder også om at kunne læse mellem linjerne. Du kan læse om en del af metoderne her på min blog, for det er nemlig sjældent nok at bruge bare ét værktøj; der findes mange metoder til at finde søgeord, og de skal alle benyttes for at opnå det optimale resultat.

Dine søgeord og søgefraser skal bruges som del af den interne SEO-optimering af dit website. Dine sidetitler, tekster og meta-descriptions skal alle sammen gå op i en højere enhed, der tillader de bedste placeringer samt de bedste brugeroplevelser for de besøgende, der finder dig igennem søgemaskinernes resultatsider.

Søgeordsanalyse

Nicolas Frederiksen

- Henrik Bondtofte har en særlig værdifuld forståelse af det jeg vil betegne, som Strategisk SEO. Hans evne til at læse og koordinere de mange indsatsområder fra forskellige hold giver enestående resultater.

Nicolas Fredriksen, TelePrisTjek.dk

Hastighed

For at opnå gode og høje placeringer i søgeresultaterne, er det ikke nok at have et velformuleret og flot website, det skal også være hurtigt.

Website hastighed er blevet et meget vigtigt signal for søgemaskiner. Et langsomt website er en dårlig brugeroplevelse, derfor advokerer Google også for hurtigere websites. De sidste par år har Google i den grad prøvet at få websiteejere til at fokusere på hastigheden. Det ses blandt andet på de mange værktøjer de har udviklet og stillet til rådighed til formålet.

Websitehastighed påvirker også indeksering i søgemaskiner som Google. En bot har kun x mængde tid til rådighed, denne faktor bestemmes ud fra hvor mange kvalitetslinks man har pegende ind på websitet. Har man et stort website, uden mange indgående links og med langsomme svartider, vil det være næsten umuligt for Google at crawle det til bunds.

Undersøgelser har desuden påvist, at hvis et website ikke er færdigloadet efter 5 sekunder, vælger over 50% af brugerne at lukke browseren eller trykke på tilbageknappen. Google måler på lige netop denne brugeradfærd og det trækker ned i den samlede score for dit website.

Ved at forøge load hastigheden på dit website giver du dine brugere en langt bedre oplevelse, og der er en rigtig god chance for, at de bruger længere tid på dit website på dette grundlag. Bruger brugerne længere tid på dit website, er dette et signal til Google om at dit website er velfungerende og at brugerne finder det interessant, det er noget der tæller meget positivt i Googles vurdering.

Google Pagespeed Insights
Googles hastighedsvurderingsværktøj hedder Pagespeed Insights. Værktøjet giver dit website karakterer ud fra en række forskellige foruddefinerede kriterier. Her kan der være tale om komprimering af billeder, filer, scripts og sammenlægning af css-filer mv. Alt sammen elementer der er med til at forbedre loadhastigheden af dit website.

Et godt optimeret website, får en score på over 90, du kan teste dit eget website, ved at klikke her.

Pingdom Tools
Et andet fantastisk værktøj du kan benytte til at teste dit website med, er det gratis værktøj Pingdom Tools. Pingdom Tools giver en meget nøjagtig loadgraf for hele dit website, hvor du nemt kan afkode, hvilke elementer på dit website der er længst om at loade. Du får med andre ord, data der er til at føle og tage handling på. Pingdom Tools giver dig også loadtiden fra dit website, der findes desværre ikke en dansk server, derfor bør du bruge Stockholm-serveren, der er tættest på Danmark, for den mest præcise måling.

For et år siden, havde et website været hurtigt, hvis det loadede på under et sekund, men i 2016, skal dit website gerne loade på under 500 ms. I hvert fald, hvis det skal gøre sig blandt de hurtigere websites. Du kan teste dit eget website, ved at klikke her.

International SEO

Hvis du vil markedsføre dine produkter og/eller ydelser i flere lande, skal der arbejdes med International SEO. International SEO er som begrebet indikerer, arbejdet med SEO internationalt, altså på tværs af landegrænserne.

Det er en dog meget vigtigt, at man har gjort sig nogle overvejelser omkring det tekniske setup, for det er her forskellen ligger og her man kan gøre den største forskel.

Der er grundlæggende flere forskellige måder at opsætte og køre International SEO på, og en af de første overvejelser du skal gøre dig er om hvorvidt du ønsker at operere med lokale domæner eller om du ønsker at samle hele din pallette under et fælles top generisk domæne så som .com. Der er fordele og ulemper ved begge setups og valget heraf afhænger i høj grad af dit nuværende standpunkt.

Linkbuilding skal gribes an på hvert marked
Selvom du måske vælger at operere på et samlet domæne, er det stadig meget vigtigt, at du modtager anbefalinger i form af links, fra regionale områder, der matcher dine landesider. Dette bekræfter overfor Google at dit indhold hører til i det pågældende land og kan også sikre dig besøg igennem henvisninger, det virker altså som så meget andet på flere niveauer.

Pas på sprog, der bruges i flere lande
En af de største udfordringer man støder på, i arbejdet med International SEO, er de lande, hvor de snakker samme sprog, dette kunne være England, Australien, USA og New Zealand, hvor hovedsproget er engelsk.

Ønsker man at operere i disse markeder samtidig, er det vigtigt at det sorteres korrekt og at der bruges tekniske foranstaltninger så som href lang attributten, der dikterer både land og sprog. På denne måde kan Google forstå den geografiske opdeling, på trods af tæt på identisk sprog. Og kun ved brug af et sådan tag, kan man sikre sig ikke at lide dårlige rankings grundet duplicate content problemer.

Ekstern optimering

Det der i sin tid gjorde søgemaskinen Google populær, og årsagen til at de var i stand til at levere de bedste søgeresultater, var deres brug af linkanalyser til at vurdere vigtigheden af et website. Ligesom vi i den fysiske verden kan anbefale en person, et produkt eller en ydelse, kan man naturligvis det samme på Internettet, hvor det blot foregår gennem links.

Et link er altså en stemme, og antallet at links til dit website fortæller hvor populært det er. Jo flere links des mere populært og troværdigt må det være. Men der er stor forskel på hvor meget et link vægter, det kommer nemlig helt og aldeles an på afsender.

Er afsender troværdig og er han relevant i forhold til dit emne, så tæller linket højt. Jo mere populært afsendersitet er, jo mere popularitet kan det også give videre til dig. Der er derfor stor forskel på om du får et link fra onkel Birgers hjemmeside, eller den førende autoritet inden for din branche.

3 linkbuildingtips til dig

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,digg”]
Sådan virker linkbuilding

Nogle indgående links kan man selv skabe og andre kan man opnå ved enten at påvirke andre til at linke (linkbait) eller tage direkte kontakt til websiteejere. Linkbuilding er en af de absolut vigtigste områder inden for SEO, se vigtigheden illustreret herunder:

Links
Indhold
Teknik

Linkprofil

Arbejdes der med linkbuilding, arbejdes der på at forbedre websites nuværende linkprofil. Google er de sidste par år, blevet langt bedre til at vurdere hvorvidt en linkprofil er naturlig, eller om den er genstand for manipulation, med det formål at opnå gode placeringer i deres søgeresultater. Ikke overraskende er Google ikke meget for, at man manipulerer med sin linkprofil for at opnå bedre placeringer, det er en direkte overtrædelse af deres retningslinjer. Det er dog fuldt ud tilladt, at skaffe indgående links til sit website og det er noget alle med et website, bør arbejde aktivt med.

En naturlig linkprofil vil have mange forskellige typer af links, der vil blandt andet være links fra debatforums, blogs, nyhedswebsites, sociale bogmærkesider og i diverse kataloger. Herudover vil der også være varians i typen af links, eksempelvis nofollow links og follow links, links der kører igennem redirect-kæder eller som er skjulte bag diverse URL-forkortere. Alt sammen hører til i en sund og naturlig linrprofil, intet større website, har kun links fra en enkelt kilde. Dette ved Google og derfor er de også opmærksomme på dette.

Hvis din linkprofil ikke fremstår naturlig, er chancen for optimale placeringer i søgeresultaterne mildest talt utopiske. Hvis du har en sådan linkprofil, er det vigtigt at der ryddes op i denne, inden der bygges eller skaffes flere links.

Mere om linkbuilding
Jeg har efterhånden skrevet en del artikler om linkbuilding, og du kan finde dem alle her. Udover artiklerne, så har jeg også skrevet den eneste danske bog om emnet, Linkbuildingbogen, med over 200 a4 siders viden om links og linkbuilding.

Social SEO

Sociale medier er i dag en vigtig del af SEO og bør være en del af enhver SEO-strategi. Google lancerede i midten af 2011 deres eget sociale netværk Google+ og for nylig introducerede de desuden Search Plus Your World, som basalt set kan ses som en integration af Google+ direkte i Google’s søgeresultater. I skrivende stund er Search Plus Your World ikke lanceret i de danske søgeresultater, men det er det i store dele af verden og har betydning! For med Search Plus Your World kan du direkte påvirke søgeresultaterne for alle dem du er forbundet med på Google+.

Andre sociale medier som Twitter, Facebook og Linkedin er også vigtige, og du bør være til stede på alle disse platforme, opbygge et netværk og bruge det til egen fordel. Det kræver en decideret indsats at styre og benytte de sociale medier i forretningsøjemed, men det kan til gengæld også give helt unikke resultater i form af trafik til dit website, branding og samtidig sender det en lang række positive signaler til søgemaskiner som Google, Yahoo og Bing, som bruger disse sociale signaler i deres popularitetsanalyser.

Udfyld formularen og bliv kontaktet!

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Telefonnummer

[easy-tweet tweet=”Sociale medier er i dag en vigtig del af SEO og bør være en del af enhver SEO-strategi.” user=”@henrikbondtofte”]

Billeder og videoer også en vigtig del af SEO
Søgemaskineresultaterne er evigt skiftende, og de seneste par år har vi set mere og mere til universelle resultater som det hedder, når billeder og video integreres direkte i søgeresultaterne. Det giver yderligere muligheder for at blive set i søgeresultaterne og du kan skille dig ud fra de andre resultater. Undersøgelser peger på at brugere er mere tilbøjelige til at klikke på videoer og billeder end almindelige tekstbaserede søgeresultater. Har du mulighed for det, bør du derfor sørge for at gøre en indsats i dit SEO-arbejde her.

Kendt fra bl.a.:

tv2
borsen_logo_main_retina_300
logo
CW-LOGO

Lokal SEO

Uanset om du er en lokal virksomhed eller du opererer nationalt eller internationalt for den sags skyld, skal du være at finde i de lokale resultater. De lokale resultater er du nok allerede bekendt med – de synliggøres hver gang der er nogle lokale butikker eller virksomheder i et område nær dag. Lokale listings i Google Places gør dette muligt, og det er nemt at sætte op og kan give hurtige resultater her og nu!

Lokal SEO kræver også links, for at opnå rigtig gode placeringer, her arbejder man dog primært med at skaffe links fra lokalområder i og omkring de steder man gerne vil opnå lokale placeringer, dette for at bekræfte over for Google, at man hører til i lokalområdet. Der kan også arbejdes med lokal SEO på det konkrete website, her kan arbejdes på søgeordskombinationer, der inkluderer byer og steder, hvor man servicerer sine kunder.

En af de ting, der giver højere placeringer i de lokale Google Places listings, der vises i søgeresulaterne, med et kort og opkaldsmulighed, er flere bedømmelser. Nu flere bedømmelser du kan få fra Google brugere på din lokale listing i Google Places, nu højere vil du blive placeret, i hvert fald, hvis der er tale om positive anmeldelser.

Det er muligt at opnå gode placeringer i de lokale søgeresultater med en begrænset arbejdsmængde. Ikke overraskende, er der mindre konkurrence på en søgning på ”SEO konsulent Odense” end der er på ”SEO konsulent”, som ikke dikterer noget område, men som er gældende på nationalt plan og dermed, en del af det almindelige søgeindeks.

Har blandt andet holdt foredrag til:

marketingcamp2015
dm15
Marketing Camp 2014
accel

SEO trafik skal konvertere
Men SEO er ikke bare flere besøg til din hjemmeside, SEO er mere målrettede besøg, og besøg der konverterer og derfor gør en forskel for dig og din forretning. At få en stor mængde trafik ind til dit website uden at det konverterer, er ikke nogen videre fantastisk oplevelse, men at få kvalificeret trafik der konverterer, er det der gør forskellen!

Det drejer sig om strategi, planlægning, eksekvering og opfølgning. Når alt kommer til alt er en SEO-strategi aldrig stærkere end dens svageste led.

Læs mere om SEO på bloggen
Her på min blog finder du alle de artikler jeg har skrevet omhandlende SEO. Alle artiklerne bygger på egen erfaring og viden, og de fleste er udformet som guides.

Selvom artiklerne her på siden gerne skulle være letforståelige og til at arbejde med for de fleste, drejer det perfekte SEO-setup sig ikke om de enkelte arbejdsopgaver, men om helheden og sammenkædningen af analyse og de forskellige arbejdsopgaver. Har du brug for hjælp, skal du ikke tøve med at kontakte mig. Det kan du gøre på 71993990 eller på mail kontakt snabela bondtofte.dk eller udfylde formularen neden for.

Smid din stemme